Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hibrit öğretim seçeneği değerlendirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hibrit öğretim seçeneği değerlendirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şartlar yeniden elverişli olursa, uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği değerlendirilecektir. Bunun için öncelikle depremzede vatandaşlarımızın güvenle ve huzurla barınacakları kapasitenin oluşturulması gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV ve Star TV ortak canlı yayınında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"YÖK'E GEREKTİĞİ TALİMATLARI ZATEN VERDİK"

"Üniversitelerde yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek?" sorusuna Erdoğan, şöyle cevap verdi: "Bu konuyla ilgili YÖK'e gerektiği talimatları zaten verdik. YÖK de bu süreç içerisinde yüz yüze eğitimle alakalı nasıl Kovid döneminde belli bir süre, yaklaşık iki sene sürdü, ne yaptık, online sistemle işi götürdük. Burada böyle uzun bir süre olmayacak ama şu anda diyoruz ki online sistemle biraz devam edelim. Çünkü şu anda KYK yurtlarımız çok işimizi görüyor."

Erdoğan, depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştiğini hatırlatarak Osmaniye'de 2 bin 500 kişilik bir yurda gittiğini, yurt binasının güven verdiğini dile getirdi.

"HİBRİT ÖĞRETİM SEÇENEĞİ DEĞERLENDİRİLECEK"

Erdoğan şöyle konuştu: "Şartlar yeniden süratle elverişli olursa, uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin harmanlandığı hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir. Bunun için öncelikle depremzede vatandaşlarımızın güvenle ve huzurla barınacakları kapasitenin oluşturulması gerekiyor." 

Erdoğan gelişmeleri yakından takip ettiklerini, YÖK Başkanı ile bu konuda irtibat halinde olduklarını bildirdi.

Yüz yüze eğitim ile online eğitimin mukayese edilemeyeceğinin altını çizen Erdoğan adımların atılmasıyla yeniden normal hayata dönülmüş olacağını söyledi.

23-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş