Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdi: Açıktan psikoloji okunmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdi: Açıktan psikoloji okunmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdi: Açıktan psikoloji okunmayacak. Açıköğretim programları arasında eklenen ve tartışmalara neden olan psikoloji ile ilgili kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı" konusunda görüşünü YÖK'e iletti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARAR VERDİ: AÇIKTAN PSİKOLOJİ OLMAYACAK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'nun ilgili raporuna binaen "açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı" yönündeki görüşünü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına bildirdiğini açıkladı. 

ÖRGÜN OLMASI DAHA UYGUN OLACAK

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun "psikoloji lisans eğitiminin büyük oranda uygulama gerektiren mahiyeti ve yükseköğretimde kalitenin korunması amacıyla örgün olarak yapılmasının daha uygun olacağı yönünde" bir rapor hazırladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğunu bildirdi. 

Altun, şöyle dedi: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen 'açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı' yönündeki görüşünü Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirmiştir."

06-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş