Arama sonuçları

Danıştay, ‘Öğrenci Andı’ kararını gözden geçirmeli

Danıştay, ‘Öğrenci Andı’ kararını gözden geçirmeli

BBP Genel Başkanı, Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’ndan, toplumun çoğunluğunun kabul etmediği Öğrenci Andı kararını gözden geçirerek düzeltmesini veya yenilemesini beklediklerini belirtti.

Danıştay 8. Dairesinin Öğrenci Andı'nın okunmasını yürürlükten kaldıran yönetmeliğin iptaline ilişkin kararının, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından bozulduğunu anımsatan Destici, şöyle dedi:

KARAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

"Aynı konuyla ilgili, 2018'de 'dava açılamaz', 'esasa girilemez' denmişti. Şimdi ne değişti? Sadece kurul üyelerinin değişmesiyle karar değişmiş ise burada iki kere düşünmemiz gerekiyor. Bu yeni karardan sonra topluma izahat verilmesi gerekir."

Desteci, dosyanın yeniden Danıştay 8. Dairesine gönderilmesinin beklendiğini belirterek, kararın gözden geçirerek düzeltmesini veya yenilemesini beklediklerini ifade etti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun bu kararı düzeltmeye yönelik yetkisinin olduğunu dile getiren Destici, şöyle konuştu:

"Henüz süreç tamamlanmış değil, bundan vazgeçilebilir ve karar farklı bir şekilde alınabilir, bunun yolu açık. Bu hatadan dönmek için hem zaman hem de hukukun kendilerine verdiği yetki var. Danıştay Başkanı da gerekiyorsa konuya müdahil olmalı ve bu hata toplumda daha ağır yaralar açmadan düzeltilmelidir. Biz henüz açıklanmayan ama içeride konuşulan ve andımızın okutulmaması yönündeki kararı doğru bulmuyoruz. Konuyla ilgili karar merciinin tamamen siyasi irade olması gerektiğini düşünüyoruz. Şayet Danıştay bu kararını gözden geçirip düzeltmezse, Milli Eğitim Bakanlığı derhal yeni bir yönetmelik çıkartarak andımızı tekrar okullarda okutmaya başlatmalıdır. Bunun önünde hiç bir engel yoktur. Ama işin doğrusu Danıştayın kendi içinde bunu çözmesidir. Çünkü karıştıran orası olmuştur."

16-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş