Arama sonuçları

Darüşşafakalı öğrencilere TÜBİTAK'tan ödül

Darüşşafakalı öğrencilere TÜBİTAK'tan ödül

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması finalinde Darüşşafakalı öğrenciler Türkiye ikincisi oldu.

Darüşşafaka'dan yapılan açıklamaya göre, 53 yıldır yürütülen ve bu yıl 25 bini aşkın projeyle yaklaşık 38 bin öğrencinin başvurduğu Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencileri Tuba Aydın ve Şeyda Yumaç, "Z Kuşağının Derse İlgisini Artırmak İçin Cep Telefonuna ve Tablete Yüklenebilen Bir Uygulama Örneği: Adım Adım Edebiyat" adlı projeleriyle "Türk dili ve edebiyatı" alanında Türkiye ikincisi olarak belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda akademik başarının vazgeçilemez olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Öğrencilerimizi 21. yüzyıl becerileriyle donatıyor ve rekabetçi dünyaya hazırlıyoruz. Çocuklarımızın akademik açıdan tam donamlı, sporun, sanatın ve bilimin her alanıyla uğraşan bireyler olarak yetişmeleri için tüm olanakları çocuklarımıza sunuyoruz. Tüm faaliyetlerimizin temeline çağdaş, akılcı, eşitlikçi bir eğitim modelini koyuyoruz. Robotik alanından mühendisliğe, matematikten yapay zekaya, edebiyattan spora kadar birçok alanda öğrencilerimiz sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesinden çok kıymetli ödüllere sahip oluyorlar. Bu, Darüşşafaka eğitim sisteminin başarısıdır. Tam 159 yıldır 'eğitimde fırsat eşitliği' misyonunun gereklerini yapmak için kurum olarak gönülden ve var gücümüzle çalışıyoruz."

07-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş