Arama sonuçları

Darüşşifa Okulları'nın matematik ekspertizi sınavının birinci aşaması Gölbaşı'nda yapıldı

Darüşşifa Okulları'nın matematik ekspertizi sınavının birinci aşaması Gölbaşı'nda yapıldı

Darüşşifa Okulları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında matematik ekspertizi sınavının birinci aşamasını Gölbaşı ilçesinde yaptı.

İlçe genelinde 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen sınava 1750'ye yakın öğrenci katıldı.

Darüşşifa Okulları Matematik Direktörü Ümit Yıldırım, AA muhabirine, “Darüşşifa EğitimKurumları Yönetimi olarak bundan iki ay önce matematik alanında daha farklı ve verimli çalışmaları farklı bir metotla nasıl uygulayabiliriz düşüncesinden yola çıkarak, matematik ekspertizi adı altında bir marka değeri ortaya çıkartarak bir proje başlattık. Projemiz çerçevesinde Gölbaşı genelinde 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin katıldığı dönüşlerin bizleri çok memnun ettiği bir uygulama gerçekleştirdik” dedi.

Bu sınavın diğer deneme sınavlarından farklı olduğunu vurgulayan Yıldırım, sınav ile amaçlarının öğrencilerin görsel yetenek, dikkat, konsantrasyon ve 3 boyutlu düşünme kabiliyetini ölçmek olduğunu söyledi.

Bu sınavı Türkiye genelinde uygulanabilecek bir proje haline getirmek istediklerinin altını çizen Yıldırım, “Matematik ekspertizi sınavında ana hedefimiz Ankara genelinde uygulamaktır. Başarılı olması halinde Türkiye genelinde uygulayacak bir proje haline getirmek için gerekli altyapı çalışmalarını da başlattık" ifadelerini kullandı.

Matematik ekspertiz uygulamasının Türkiye’de ilk olduğunu aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

“Devlet okulları ile özel okulların bir farkı yok. Hepimizin amacı, öğrencilerimizin geleceğine katkı vermektir. Bu çerçevede genel olarak matematik eğitiminde, ezber yıkmak ve öğrencilerin muhakeme analiz gücünü geliştirmek adına yapılan eğitim programlarında ve çalıştaylarda ele alınan bu konunun reel olarak ölçümü ile ilgili bir çalışma başlatmak ve bu çalışmayı da kavram bilgisi ya da alan bilgisini ölçmekten öteye götürerek düşüncesel ya da matematik zihin haritası dediğimiz bir ekspertiz raporunu farklı başlıklarla öğrencilerimizin önüne koymak ve bundan sonra yürüyecekleri eğitim hayatlarında matematik alanında kendilerini değerlendirmelerine olanak sağlamak istedik."

05-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş