Arama sonuçları

Denizli’nin birçok yerinde EBA’ya erişilemiyor

Denizli’nin birçok yerinde EBA’ya erişilemiyor

Denizli’nin birçok yerinde EBA’ya erişilemiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) uzaktan eğitimde kullandığı Eğitim Bilimleri Ağı'nda (EBA) erişim sıkıntıları devam ediyor. İmkânı olmasına karşın EBA’ya erişemeyenlerin yanı sıra gerekli ekipmanı olmadığı için sisteme hiç ulaşamayan öğrencilere de kalıcı çözüm bulunamadı.

DENİZLİ'NİN BİRÇOK YERİNDE EBA'YA ERİŞİLEMİYOR

BirGün'de yer alan habere göre, Denizli'nin en merkezi yeri dahil birçok mahallesinde ve ilçesinde ise internet hızından dolayı veya çeşitli bağlantı problemlerinden dolayı öğrenciler EBA'ya erişemiyor. Özellikle Çivril'de bulunan dağ köylerinde geçtiğimiz yıllarda taşımalı sistemle eğitimlerine devam eden öğrencilerin, köylerinde GSM operatörlerinden kaynaklı olarak EBA'ya erişim sağlayamadığı öğrenildi. Çocukların derslerden önce köyün dışındaki yüksek tepelere çıkarak derslere bağlanmaya çalıştığı bildirildi. Denizli'nin ilçelerinden biri olan Sarayköy'de de öğrencilerin birçoğu internete erişimde problem yaşadığı için derslere giremiyor.

‘ÇOCUKLARI KURTARMAMIZ GEREKİR’

Denizli'nin merkez ilçelerinden biri olan Pamukkale'ye bağlı Fatih Mahallesi'nde ise, altyapıdaki sorunlar nedeniyle öğrencilerin EBA'ya bağlanamadığı öğrenildi. Fatih Mahallesi Muhtarı Ramazan Yerli ise, Mahalledeki birçok ailenin kendisine şikâyette bulunduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

“Çocuklar internet üzerinden eğitim alacak, yetersiz internet hızı nedeniyle bağlanmakta sorun yaşıyorlar. Ben de aracıyım, benim çözme imkânım yok. İnternet var yok değil ama hızı düşük olduğundan öğrenciler uzaktan eğitime erişim sıkıntısı yaşıyor.”

Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz, şöyle dedi:

“EBA’ya ulaşmakta öğrencilerin genel bir sıkıntısı var. Bu tabii ki kırsal kesimlerde imkânsızlıklar ile birlikte daha da katlanmakta. Teknik altyapı yanında bilgisayar, tablet ve telefon gibi cihaz sıkıntıları da oldukça yaşanmaya devam ediyor. İnterneti olan çocukların telefonu veya bilgisayarı yok, cihazları olan çocukların da interneti yok. Ayrıca kırsal kesimdeki çocukların tarlada çalışması, hayvan otlatmak zorunda kalması bu imkânsızlıkların katlanmasına yol açmaktadır. Bu çocukları, çocuk işçilikten kurtarmamız gerekir.”

05-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş