Arama sonuçları

Deprem bölgesinde 38 Gezici Kütüphane hizmet veriyor

Deprem bölgesinde 38 Gezici Kütüphane hizmet veriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgelerde 38 Gezici Kütüphane'nin hizmet verdiğini belirtti. Odabaş, "Konteyner kentler kuruldukça ve oralarda insanların konakladığı süre boyunca Gezici Kütüphaneler hizmet vermeye devam edecek" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nce, 59. Kütüphane Haftası kapsamında, Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde kurulan Gezici Kütüphanelere ilişkin video gösterimiyle başladı.

KÜTÜPHANELER HAFTASI

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, her yıl mart ayının son pazartesi Kütüphane Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Bu yılın temasının, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler dolayısıyla "Kütüphane iyileştirir" olarak belirlendiğini ifade eden Odabaş, afette meslektaşlarının da yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

GEZİCİ KÜTÜPHANELER BÖLGEDE

Odabaş, deprem olduğu andan itibaren kütüphanecilikle ilgili bölgede yapılabilecek çalışmalara yoğunlaştıklarını aktararak, şu bilgileri verdi:

"Depremden bir hafta sonra Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un talimatlarıyla, Gezici Kütüphaneleri deprem bölgelerine gönderdik. Şu an itibarıyla çadır ve konteyner kentlerde 38 Gezici Kütüphane hizmet veriyor. Yine şu ana kadar 150 gönüllü personelimiz, dönüşümlü olarak bölgeye gidiyor.

Çocukları bir an önce depremin travmasından kurtarmak ve normal hayata hazırlık için kütüphanecilik hizmetlerine ağırlık verdik ve bölgeye ulaştırdık. Psiko sosyal destek olabilmek için kütüphanelerin ilaç olacağına ilişkin önümüzde daha önceden test edilmiş veriler mevcuttu. Bu anlamda gerek çocuklar gerek aileleri için Gezici Kütüphaneleri sahaya çıkarttık."

27-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş