Arama sonuçları

Deprem bölgesinde eğitim 1 Mart’ta başlayabilecek mi?

Deprem bölgesinde eğitim 1 Mart’ta başlayabilecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde eğitimin 1 Mart’ta başlayıp başlayamayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Deprem bölgesindeki 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini anımsatan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamuoyunda özelikle bu 10 ilden bazı sorular geldi, 1 Mart'ta başlayacağını açıklamadık, 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara verdiğimizi açıkladık. Belki 1 Mart'ta bu 10 ilin bazılarında eğitim öğretime başlamayacağız. Ama bizim Bakanlık olarak hedefimiz sanki 1 Mart'ta başlayacakmış gibi tüm önlemlerimizi, tüm çalışmalarımızı, tüm planlamalarımızı nihayetlendirebilmek. Burada da bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız, ilçe bazlı değerlendirme, okul bazlı değerlendirme yapacağız."

OKULLARIN HASAR TESPİT RAPORU

Depremin olduğu illerde tüm okulların hasar tespit raporunu almadan eğitim öğretimi başlatmayacaklarını aktaran Özer, şöyle dedi: "Bakanlık olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte koordineli bir şekilde zaten süreci yönetiyoruz. Ben inanıyorum ki bir hafta içerisinde tüm bu süreçleri tamamlamış olacağız, alacağımız kararları tüm illerimizle paylaşacağız."

NAKİL ALDIRAN ÖĞRENCİ SAYISI

Özer, 10 ildeki öğrencilerin 71 ile nakilleriyle ilgili şu bilgiyi verdi: "Şu ana kadar 2 bin öğrenci 71 ile nakillerini aldırdı. İnanıyorum ki bu hafta içerisinde bu sayı giderek artacak. Ayrıca özel öğretim kurumlarındaki yüzde 3 burslu öğrenci kabul etme şartını da yüzde 10'a çıkardık, yüzde 7'yi bu illerden o illere gidecek öğrencilerimiz için kullanacağız."

13-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş