Arama sonuçları

Deprem bölgesinde kaç okul yıkıldı?

Deprem bölgesinde kaç okul yıkıldı?

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 20 binin üzerinde yurttaşımız yaşamını yitirirken, yüzbinlerce ev de yıkıldı. Yıkılan binalar arasında ise okullar da yer alıyor. Peki deprem bölgesinde kaç okul yıkıldı?

Bu sorunun yanıtını okulların açılması konusunda  Eğitim-Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ve Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer verdi.

Özer, bakanlığın 10 ilde okul, pansiyon, öğretmenevi ve uygulama otellerinin bulunduğu  20 bin 868 binası olduğunu; bunlardan 24'ünün yıkıldığını, 83 binanın ağır hasarlı olduğu bilgisini paylaştı. Özer, şöyle devam etti: "Bölgedeki tüm binalarımızın hasar tespitini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla görüştük. Şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz. Yani kullanılabilir az hasarlı, orta hasarlı binaların tüm dökümünü çıkaracağız. Dolayısıyla 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart'a kadar bu eksiklikleri tamamladıktan sonra süreci tekrar değerlendirmeye başlayacağız. “

BAZI İL VE İLÇELERDE HASAR YOK

Depremlerin etkilediği 10 ilde eğitim-öğretime 1 Mart’a kadar ara verildi. Bu tarihten sonra da ilçe ve okul bazında eğitimin başlaması kararı alınacak.

1 Mart tarihi itibarıyla da 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vermeyeceğiz. Aynı Kovid salgını günlerinde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız. Bazı illerimizde özellikle Kilis, Adana, Gaziantep, Diyarbakır'da bazı illerimizde, ilçelerde hiçbir hasar yok. Dolayısıyla o ilçeleri tamamen eğitim öğretime başlatacağız. Bunun kararlarını da 1 Mart itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Diğer taraftan ihtiyaç olan yerlerde 10 ilimizde ikili öğretime geçeceğiz. Yani kapasiteyi maksimum ve verimli bir şekilde kullanacağız. Bir de şu anda 10 ilimizde biliyorsunuz toplanma yerleri var, çadır merkezleri var. Tüm toplanma yerleri ve çadır merkezlerine ilave çadırlar kurarak çocuklarımızın öğrenmelerini desteklemek, psikososyal desteklerini sağlamak, etkinlikler yapmasını, hayatı normalleştirmesi ve oyun etkinliklerinde özellikle desteklemek için çadırlar kuruyoruz. Şu ana kadar bu amaçla 141 çadır kurduk. Her çadırda okul öncesi öğretmenden rehber ve psikolojik danışman öğretmenlerimize tüm öğretmenlerimiz görev yapıyorlar. Dolayısıyla 10 ilde, inşallah, önümüzdeki hafta sonu itibarıyla belki de hafta içinde bitireceğiz inşallah. Tüm toplanma yerinde on ilde çocuklarımızı da destekleyecek ilave mekanizmalar devreye girmiş olacak."

12-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş