Arama sonuçları

Deprem bölgesinde öğrenciler ikinci ara tatile başladı

Deprem bölgesinde öğrenciler ikinci ara tatile başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep ve Malatya'da eğitimlerini sürdüren öğrenciler de ikinci ara tatile başladı.

GAZİANTEP

Depremde yıkımın yaşandığı Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde konteynerlerde eğitim gören afetzede öğrenciler, ikinci ara tatil dönemine girdi. Nurdağı'ndaki TOKİ Konteyner Kent Eğitim Kampüsü'nde eğitim gören öğrenciler de ders bitiş zilinin çalınmasıyla ara tatile başladı.

Okulun 5'inci sınıf öğrencisi Mehmet Efe Çelik, AA muhabirine, okulların ara tatile girmesiyle biraz dinlenip ders çalışacağını söyleyerek, "Bu zaman diliminde daha çok kitap okuyacağım. Aynı zamanda sınavlarıma hazırlanacağım" dedi.

Aynı sınıfta okuyan Irmak Can ise okulu özleyeceğini belirterek, "Ortaokula gidiyorum. Okulların ara tatile girmesiyle okulumu özleyeceğim. Tatili de çok seviyorum ama derslerimi de ihmal etmeyeceğim" diye konuştu.

MALATYA

Depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da ise yaklaşık 43 bin afetzede öğrenci, ikinci ara tatile başladı. Orduz Vaizpınarı İlk ve Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler, ara tatil öncesi sabah son derslerine girdi.

İkinci sınıfa giden Kübra Betül Aydın, bayramda şeker toplayacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Sınıf arkadaşı Saliha Çoban ise bayramda şeker toplayacağını, akrabalarını ziyarete gideceğini anlattı.

HATAY

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay'da 210 bin öğrenci ara tatil öncesi son derse katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler, 2022-2023eğitim ve öğretim yılı ikinci ara tatiline başlayacak.

Hatay'da da 210 bin öğrenci, ikinci dönemin ara tatili öncesi son derslerine girdi.

Kentteki öğrenciler, 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren eğitim öğretime devam edecek.

14-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş