Arama sonuçları

Deprem bölgesindeki öğretmenler ne olacak?

Deprem bölgesindeki öğretmenler ne olacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki öğretmenlerin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili süreçleri bu hafta içerisinde başlatacaklarını söyledi. Özer katıldığı bir televizyon programında depremle ilgili soruları yanıtladı. Bu sorulardan birisi de deprem bölgesindeki öğretmenler oldu.

1 MART'A KADAR ARA VERİLDİ

Deprem bölgesindeki 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini anımsatan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kamuoyunda özelikle bu 10 ilden bazı sorular geldi, 1 Mart'ta başlayacağını açıklamadık, 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara verdiğimizi açıkladık. Belki 1 Mart'ta bu 10 ilin bazılarında eğitim öğretime başlamayacağız. Ama bizim Bakanlık olarak hedefimiz sanki 1 Mart'ta başlayacakmış gibi tüm önlemlerimizi, tüm çalışmalarımızı, tüm planlamalarımızı nihayetlendirebilmek. Burada da bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız, ilçe bazlı değerlendirme, okul bazlı değerlendirme yapacağız."

Depremin olduğu illerde tüm okulların hasar tespit raporunu almadan eğitim öğretimi başlatmayacaklarını aktaran Özer, şöyle dedi: "Bakanlık olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte koordineli bir şekilde zaten süreci yönetiyoruz. Ben inanıyorum ki bir hafta içerisinde tüm bu süreçleri tamamlamış olacağız, alacağımız kararları tüm illerimizle paylaşacağız."

ÖĞRETMENLER NE OLACAK?

Deprem bölgesindeki illerde hayatını kaybeden öğretmenlerin yerine yeni atamaların yapılıp yapılmayacağına dair soruyu Özer, şöyle yanıtladı: "Bunlarla ilgili tüm planlamalarımızı yapıyoruz, ihtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamalarımızı da yapacağız. Bugün yeni bir çalışma daha yaptık, onu nihayetlendirdik. Bu bölgedeki öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesiyle, mazeretle, sağlıkla ilgili görevlendirme süreçlerini bu hafta içerisinde başlatacağız. Eğitim öğretimin devam etmesiyle, öğretmenle ilgili neye ihtiyacımız varsa onları hızlı bir şekilde atama, görevlendirme yoluyla karşılayacağız."

ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNLİ

Diğer illerde çalışıp deprem bölgesinde ailesi olan öğretmenlerin durumuna ilişkin ise Özer, şu bilgiyi verdi: "O öğretmenlerimizin hepsini idari izinli sayıyoruz. Şu anda bölgeye başka illerden gelen öğretmenlerimiz, yakınlarını kaybeden öğretmenlerimiz var, onların hepsi şu anda idari izinli. Aynı zamanda psikososyal destekle ilgili de o öğretmenlerimize her zaman destek veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm imkanları öğretmenlerimizin yanında."

13-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş