Arama sonuçları

Depremzede çocuklara psikolojik destek

Depremzede çocuklara psikolojik destek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bitlis'te aileleriyle misafir edilen depremzede çocuklara, psikososyal destek veriliyor. Depremden etkilenen illerden kendi imkanları veya kurumların yardımıyla kente gelen aileler, Beşminare Kız Yurdu'na yerleştirildi.

Misafir edilen ailelerin yaralarının sarılması için çalışma yürüten Bitlis Belediyesi ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), yurt bünyesinde "Dostluk Kreşi" ile "Kardeşlik Kreşi ve Anasınıfı" oluşturdu.

ÇOCUKLARA DESTEK

Çocukların, oyunlar ve etkinliklerle depremde yaşadıkları korku ve acıları unutması, eğlenceli vakit geçirmesi sağlanıyor.

Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, AA muhabirine, ülkeyi yasa boğan bir deprem felaketi yaşadıklarını ve ilk günden bu yana insanların tek yürek olarak yaraları sarmaya çalıştığını söyledi. Tanğlay, şöyle dedi: "Depremzede çocuklarımıza kreşimizdeeğitim verme kararı aldık. Çocukların deprem travmasını hızlı atlatmaları, günlük yaşama uyumları açısından önemli. Çocuklar mutlu olabilirse ailelerin de bu travmayı atlatmaları daha kolay olur. Enkazdan çıkarılan, çeşitli yaralanmalar geçiren çocuklarımız da var. Bütün etkinliklerimizi çocukların bu hassas durumlarını da gözeterek sürdürmeye çalışıyoruz."

"ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Bitlis Beşminare Yurt Müdürü Sema Tokmak, Cumhurbaşkanlığının, bakanlıkların ve valiliğin talimatları doğrultusunda tüm yurtları depremzedelere açtıklarını söyledi.

Depremin acısını yaşayan insanları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını dile getiren Tokmak, şöyle dedi: "Isınma, barınma ve beslenme hizmetlerimizin yanı sıra evde bakım ve 112 Acil Sağlık doktorlarımız da hizmet vermektedir. 0-6 yaş grubu çocuklar için BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş öncülüğünde Sağlık Hizmetleri Bölümü tarafından yurtta 'Kardeşlik Kreşi ve Anasınıfı' kuruldu. Bu konuda çocuklarımıza hizmet verilmektedir. Aynı zamanda Bitlis Belediye Başkanımız Nesrullah Tanğlay tarafından da oyun alanı kuruldu. Çocuklarımız burada oyunlar oynayarak eğleniyor. 118 depremzedeyi yurtlarımızda misafir ediyoruz. Onları deprem durumundan bir nebze de uzak tutmak için her türlü ortamı hazırlıyoruz."

20-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş