Arama sonuçları

2023 YKS: 4 ilde sınav yapılmayacak. Depremzede öğrenciler nerede sınava girecek?

2023 YKS: 4 ilde sınav yapılmayacak. Depremzede öğrenciler nerede sınava girecek?

ÖSYM, 2023 sınav takvimini açıkladı. Daha önce 17-18 Haziran olarak açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinde bir değişiklik yok. Sınav, 17-18 Haziran 2023'de yapılacak.  Başvurular bugün başladı ve 8-23 Mart tarihlerinde alınacak. Sınavın sonuçları 20 Temmuz'da açıklanacak.​

4 İLDE SINAV YOK

Peki, deprem bölgesindeki öğrenciler sınava nasıl girecek? Depremin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS yapılmayacak. Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava giercekler. Depremden çıkan bu öğrenciler ne yapacak, nerede kalacak?

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ ÖĞRENCİLER 

Adres ili veya okulunun bulunduğu il Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa olan adaylar hariç  “Sınav Merkezi Tercihleri” alanlarına, adayın adresinde yer alan merkez, okulunun bulunduğu merkez veya bu merkezlere yakın olarak ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinden biri yazılabilecek.

Adres ili veya okulunun bulunduğu il Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Elazığ, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa olan adaylar, bu alanlara istedikleri il/ilçe sınav merkezinin adını ve kodunu yazabilecekler.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER BÜYÜYOR

Sınav tarihinin açıklanmasının ardından sosyal medyada depremzede öğrencilerin başka illere giderek sınav olacak olmasına tepki geldi. Sınava girecek adayların bu şartlarda nasıl başarılı olacağını soranlar "Deprem bölgesinde sınava hazırlanan çocukların psikolojisi bozuk" olduğunu dile getirdi. "Ortada dershane, okul kalmadı internet, alt yapı problemleri var" diyen kullanıcılar sosyal medya hesaplarından isyan etti.

 

08-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş