Arama sonuçları

Ders programları hazır olmayınca açılamadılar

Ders programları hazır olmayınca açılamadılar

Hazırlıklarını, yüz yüze eğitimin 1 Mart’ta 8 ve 12’nci sınıflar için başlaması planına göre yapılan okullarda, ara sınıflar da açılınca kaos yaşanmaya başladı. Çok sayıda okul ders programını oluşturamadığı için okula gitmeyi bekleyen öğrenciler, “Program hazır değil” denilerek beklemeye alındı.

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, yüz yüze eğitime geçiş sürecindeki plansızlık, ders programı karmaşasına yol açtı. Hazırlıklarını 1 Mart’a göre yapan okul idareleri, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanan yeni tarihe ve kararlara hazırlıksız yakalanınca, bazı okullarda eğitim fiilen başlayamadı.

HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

1 Mart’ta gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’ndan çıkan yüz yüze eğitim kararı, karmaşayı da beraberinde getirdi. Tüm hazırlıklarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “İlkokullar ile 8 ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitim 1 Mart’ta başlayacak” açıklaması doğrultusunda yapan okul idareleri, yüz yüze eğitimin kapsamının genişletilmesi ile kaosun ortasına düştü.

DERS PROGRAMLARI HAZIR DEĞİL

Yüz yüze eğitim için 2 Mart’ta okula giden öğrencilerin önemli bir bölümü, ders programlarının belli olmadığını öğrendi. Yüz yüze eğitimin bugün tamamlanacak ilk haftasında halen ders programlarını oluşturamayan okulların olduğu da bildirildi. Covid-19 salgınında düşük ve orta riskli kategoride sınıflandırılan kentlerde yüz yüze eğitime başlaması gereken bazı öğrenciler, “Ders programı hazır değil. Hazır olunca biz size haber vereceğiz” denilerek bekletildi. Ders programlarını yetiştirebilen bazı okulların hazırladığı programlar ise öğrencileri adeta çileden çıkardı. Gece yarısı WhatsApp mesajıyla velilere ve öğrencilere bildirilen ders programlarında ki karışıklık dikkat çekti. Bazı okullar, bir saatlik dersin hemen ardından programa, “Online ders” ekledi. Öğrenciler, “Okuldan eve dönmemiz en az 45 dakika. Uçarak mı gidelim?” sorusuyla programın anlamsızlığına tepki gösterdi.

SERVİSLER AYARLANMADI

Yüz yüze eğitimin programlanması sürecindeki karmaşa, bununla da sınırlı kalmadı. 2 Mart’a hazırlıksız yakalanan, okulların açılmasının daha ileri bir tarihe erteleneceğini düşünen bazı okul idareleri, okul servislerini dahi ayarlayamadı. Okuluna servisle giden öğrenciler, programdaki aksaklık nedeniyle toplutaşıma araçlarını kullanmak zorunda kaldı.

VELİLERE SORULDU

Bazı okullar, velilere mesaj göndererek çocuklarının yüz yüze eğitime katılıp katılmayacağını sordu. Velilere gönderilen mesajlara anket linki yerleştirilerek, “Yüz yüze eğitim sürecinin planlanmasında ankete katılarak katkıda bulunmanız rica olunur” denildi.

05-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş