Arama sonuçları

Ders süreleri ile ilgili neden farklı kararlar var?

Ders süreleri ile ilgili neden farklı kararlar var?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni öğretim yılı başlarken ders sürelerinin 40 dakikayı geçmeyeceğine ilişkin açıklamasına karşın bazı illerde derslerin 30-35 dakika olması kararı alındı. Bakanlığın ise bu illerden bu karardan vazgeçmesi ve derslerin 40 dakika olacak şekilde işlenmesini istediği ifade edildi.

Bir süredir “ders süreleri” tartışması yaşanıyor. Aralarında Mersin, Diyarbakır, Bursu, Hatay’ın da olduğu bazı illerde ikili eğitim yapılan okullarda derslerin süreleri il müdürlükleri tarafından 30 ile 35 dakika olarak belirlendi. Ancak bakanlığın ders sürelerinin kısaltılması kararına karşı çıktığı ve illerden aldıkları bu karardan vazgeçmelerinin istendiği belirtiliyor.

FARKLI UYGULAMA OLMAZ

Eğitimciler ise salgın koşullarında ve özellikle ikili eğitim yapılan okullarda ders saatleri için belirlenen 40 dakikanın fazla olduğu görüşünde. Eğitimcilere göre ders saati tüm illerde ve tüm okullarda 30 dakika olmalı. Ayrıca eğitimciler, her gün illerde ders saatleriyle ilgili farklı kararların alındığını belirterek, “Bakanlık bu farklı uygulamaları ortadan kaldırmalı ve tüm illerde, tüm okullarda ders süresi 30 dakika olarak belirlenmeli” diyor.

 

11-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş