Arama sonuçları

DEÜ ile Milli Eğitim Müdürlüğü 'Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü' imzaladı

DEÜ ile Milli Eğitim Müdürlüğü 'Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü' imzaladı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü" imzalandı. 

DEÜ'den yapılan açıklamada, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür arasında imzalanan protokolün 3 yıl geçerli olacağı belirtildi.

Protokol kapsamında, öğretmenler, DEÜ'ye bağlı enstitülerde lisansüstü eğitim almaları sağlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Hotar, imzalanan protokolün, Türkiye'nin yükseköğretim hayatındaki ana hedeflerinden biri olan doktoralı birey sayısını yükseltmeye yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin ilgi duydukları alanlardaki bilimsel çalışmaları ve literatürü takip etmelerinin, yetiştirecekleri öğrencilerin tutum ve davranışlarına da olumlu şekilde yansıyacağına inandığını bildiren Hotar, şunları kaydetti:

"Rektörlük olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile başka çalışmalarda da ortak hareket ediyoruz. Bunlardan birisi olan 'Eylül Bebekler' projesini de engelsiz toplum konusunda farkındalık oluşturmayı ve akran reddini önlemeyi hedefleyerek başlattık. Bunu yaparken projemizin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle ulusal düzeyde gerçekleştirilmesine yönelik adımları da attık." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yentür de ufku zengin öğretmenlere ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, "İnşallah tatil dönemi bitince öğretmenlerimiz, hem öğrenci hem de öğretmen olacaklar. Bu bağlamda DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve bütün akademisyenlerimize teşekkür ve şükranlarımı arz ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

28-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş