Arama sonuçları

Devam ve devamsızlıklar e-yoklama ile alınacak

Devam ve devamsızlıklar e-yoklama ile alınacak

Öğrencilerin derslere devam ve devamsızlıkları bundan sonra e-yoklama ile alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilerin derslere devamsızlıklarını e-yoklama ile alacak. Bakanlık, Öğrenci Ders Devamsızlıkları (e-Yoklama) konulu yazısını e-Okul Öğretmen Mobil Uygulaması ile illere gönderdi. 
Buna göre öğretmenler dersine girdikleri sınıfın yoklamasını e-Okul Öğretmen Mobil Uygulamasının e-Yoklama ekranı üzerinden yapıldığını ve ilgili bilgilere okul idarecilerinin erişimine açılmasına yönelik yürütülen çalışmanın tamamlandığı belirtildi.

E- YOKLAMA NASIL YAPILACAK?

İşte söz konusu yazıda bu e-yoklamasının nasıl yapılacağı şöyle anlatılıyor: 
Öğrenci devam/devamsızlıkları ile ilgili hükümleri gereğince; öğretmenler tarafından dersine girdikleri sınıf/şubelerde ilgili ders saati itibariyle e-Okul Öğretmen Mobil Uygulamasının e-Yoklama ekranı üzerinden alınan ders devamsızlıklarının, “e-Okul Kurum İşlemleri / Devamsızlık İşlemleri / Günlük Devamsızlık Girişi” ekranı üzerinden bilgilendirme amaçlı olarak okul idarecilerinin erişimine açılmasına yönelik sistemsel entegrasyon işlemleri Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce tamamlanarak okul idarecilerinin kullanımına açıldığı ilgi (c) yazı ile bildirilmiştir. Yapılan bu sistemsel entegrasyon işlemi hakkında valiliğinizce okul müdürlüklerine gerekli bilgilendirmelerin yapılması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim. 

 

09-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş