Arama sonuçları

DGS’de 0.5 ham puan kaldırılsın kampanyası

DGS’de 0.5 ham puan kaldırılsın kampanyası

DGS’de 0.5 ham puan kaldırılsın kampanyası. Yaklaşık 390 bin adayın katıldığı Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) giren adayların puanı iki testten de yarım net çıkardıkları takdirde hesaplanacak. Adaylar 0.5 ham puan kuralının kaldırılmasını istiyor.

Sonuçları 9 Eylül’de açıklanacak DGS’ye iki yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen adaylar giriyor. ÖSYM tarafından düzenlenen DGS,  120 sorudan oluşuyor. Sayısal ve sözel testlerin yer aldığı sınavın sonuçları sadece 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

DGS’DE 0.5 HAM PUAN KALDIRILSIN KAMPANYASI

Adayların DGS puanlarının hesaplanabilmesi için sayısal ve sözel testlerden yarım net yani her iki testten de 0.5 ham puanı olmayan adayların sınav puanı hesaplanmayacak.

2018 yılında ilk kez başlayan bu uygulamanın mağduriyete yol açtığını söyleyen adaylar 0.5 ham puan kuralının kaldırılmasını istiyor. Bunun için başlatılan imza kampanyasında 20 binin üzerinde imza toplandı.

21-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş