Arama sonuçları

Diyanet’in eğitimcilerine yüzde 44 zam

Diyanet’in eğitimcilerine yüzde 44 zam

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Diyanet'in düzenlediği eğitim faaliyetlerinde görevli personelin ücretlerine zam yapıldı. Haftalık 25 saat ders üst sınırı 30'a çıkarıldı. Her 5 saat için 1 saat ayrıca ek ders ücreti de verilecek. Böylece Diyanet eğitimcilerinin ücretleri yüzde 44 artmış olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet'in düzenlediği eğitim faaliyetlerinde görevli personelin ücretlerini artıran karara imza attı. Haftalık 25 saat ders üst sınırı 30'a çıkarıldı. Her 5 saat için 1 saat ayrıca ek ders ücreti de verilecek. Odatv’nin haberine göre böylece Diyanet eğitimcilerinin ücretleri yüzde 44 arttı.

DERS VE EK DERS SAATLERİ HESAPLAMASI DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen eğitim faaliyetlerinde uygulanacak ders ve ek ders saatlerinin hesaplanmasına ilişkin kararda değişiklik yaptı.
5993 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’yla gündüzlü kurslarda haftada 25 saat olan sınır 30’a çıktı. Ayrıca Ders görevi verilenlere, fiilen okuttukları her 5 saat ders için 1 saat daha eğitim-öğretim hizmetlerine destek görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenecek.
Böylece, Diyanet görevlilerinin 25 saat üst sınırı hesapta 36 saate kadar çıkmış oldu. Böylece Diyanet’te ders verenlerin ücreti yüzde 44 oranında zamlandı.

 

03-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş