Arama sonuçları

Doktora öğrencilerini ‘yaş’ vurdu: Burs ve kredileri kesildi

Doktora öğrencilerini ‘yaş’ vurdu: Burs ve kredileri kesildi

Doktora öğrencilerini ‘yaş’ vurdu: Burs ve kredileri kesildi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün burs ve kredi alacak öğrencileri belirlemede kullandığı “yaş” kriteri değişince doktora öğrencileri de haklarını yitirdi.

Bu yıl KYK burs ve kredisini alacak lisansüstü öğrencileri ile ilgili düzenleme yapıldı. Buna göre yaş sınırı yüksek lisans için 35’ten 30’a doktora için ise 40’dan 35’e çekildi. pervinkaplancom’da yer alan habere göre bu değişiklikle birlikte yaş sınırını aşan lisansüstü eğitim yapanlar KYK bursu ve kredilerini kaybetti. Oysa Kamu Denetleme Kurumu (KDK) “yaş sınırı olamaz” tavsiye kararına rağmen  35 yaş sınırı gerekçe gösterilerek doktora öğrencilerinin onaylanan ve taahhütnamesi imzalanan KYK öğrenim burs ve kredi ödemeleri yapılmadı.

DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİ ‘YAŞ’ VURDU: BURS VE KREDİLERİ KESİLDİ

Burslarının son anda kesilmesiyle birlikte zor durumda kaldıklarını belirten doktora öğrencileri, sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyorlar. #EğitiminyaşıyokKYK etiketiyle Twitter’da paylaşımda bulunan bazı doktora öğrencilerinin ifadeleri ise şöyle:

  • Doktora öğrencileri olarak onaylanan, taahhütnamesini imzaladığımız, banka kartlarımızın geldiği, kazanılmış hakkımız olan öğrenim kredilerimizi alamadık. Kimse bizi duymuyor, görmüyor. Kredi almak için yalvarır olduk.
  • Mevzuatta bulunmamasına rağmen doktorada 35 yaş sınırı koyduk diyerek kredilerimizi iptal ettiler. Kazanılmış hakkımız elimizden alındı.
  • Doktora öğrencilerinin üç kuruşluk bursuna mı kaldı devlet bütçesi?
  • KYK'nın onaylandığı krediye güvenip bütçemizi ona göre ayarladık. 35 yaş sınırı gerekçesiyle son anda iptal edilince doktora öğrencileri olarak çok zor durumda kaldık. Mevzuatta yaş sınırı yok. Mağduriyetimiz giderilsin.
  • Bizler de bu yola baş koymuş ihtiyaç sahibi doktora öğrencileriyiz. Gerçekten son anda iptal edilen kredi ve burslarımız olmadan nasıl yol alırız bilmiyoruz. Çaresiz kaldık, tüm ayarlamalarımzı bu yönde yapmıştık.
  • Akademi yoluna gönül verdik. KYK yolumuza taş koydu. Önce onaylanan kredimiz, 35 yaş üstüne vermek istemiyoruz denilip geri çekildi, yönetmelikte olmadığı halde.
  • Doktora öğrencileri olarak son anda 35 yaş sınırı geldiğini öğrendik. Onaylanan öğrenim kredilerimizi alamadık. Oysa ki taahhütnamesini bile imzalamıştık.
  • ​2020/2021 KYK burs/kredi başvurusu yaptık, onaylandı. Taahhüt imzaladık, banka kartlarımız geldi ancak son anda doktora öğrencilerine 35 yaş sınırı koyduk diyerek kredilerimizi iptal ettiler. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz.

 

08-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş