Arama sonuçları

Down sendromlu çocuklar için 'Geleceğe +1 Akademisi' açıldı

Down sendromlu çocuklar için 'Geleceğe +1 Akademisi' açıldı

Kahramanmaraş'ta, down sendromlu çocuklara hizmet sunacak "Geleceğe +1 Akademisi" açıldı. Türkiye Down Sendromu Derneği, Onikişubat Belediyesi ve Down Sendromu Derneği iş birliğinde, Hasancıklı mevkisindeki Expo Alanı'nda kurulan akademi, törenle hizmete başladı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 6 Şubat'ta çok zor bir gün yaşadıklarını, depremde çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, binaların ve fabrikaların yıkıldığını söyledi.

Mahçiçek, vefat edenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek, şöyle dedi: "Vefat edenleri geri getirme imkanımız yok. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde depremden etkilenen insanlarımıza sahip çıkacağız. Yıkılan, hasar gören binalarımızı da kısa süre içerisinde yeniden yapacağız. Hem de Kahramanmaraş'ı daha güzel, daha yaşanabilir bir kent olarak inşa edeceğiz."

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise 20 yıldır otizmli ve down sendromlu çocuklara hizmet ettiğini belirtti.

Türkiye Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gün Bilgin ise 2011'den bu yana down sendromlu bireylerin bağımsız, üretken ve etkin yaşam kurabilmeleri için çalıştıklarını ifade etti. Bilgin, şu değerlendirmede bulundu:

"Şimdi güçlerimizi birleştirme zamanı. Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği ile güçlerimizi birleştirerek, Geleceğe +1 Akademisi'ni kurduk. Burada çocuklarımıza pisikososyal destek ve ihtiyaç halinde özel eğitim, fizyoterapi, konuşma terapisi gibi alanlarda hizmet sunacağız. Bunlar sadece down sendromlu çocuklarımızın işine yaramayacak. Özel gereksinimli çocuklarımızın ailelerinin işine yaramayacak. Burası aynı zamanda bir kaynaştırma ve kapsayıcı alanı olacak."

25-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş