Arama sonuçları

DSÖ’den çocuklar için maske önerisi: 12 yaş üzeri takmalı

DSÖ’den çocuklar için maske önerisi: 12 yaş üzeri takmalı

DSÖ’den çocuklar için maske önerisi: 12 yaş üzeri takmalı. Çin, Vuhan’dan dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle okullar kapatılmış, milyonlarca çocuktan bazıları online eğitim alırken bazıları da eğitim hayatından tamamen kopmuştu. Sonbahar döneminde milyonlarca çocuğun aylardır uzak kaldıkları okullarına geri dönmesi bekleniyor. Pek çok ülkede yüz yüze eğitimin yapılabilmesi için hazırlıklarına devam ediyor. Türkiye’de bu ülkeler arasında. Vaka sayısının 23.4 milyonu geçtiği, virüsün neden olduğu Kovid-19’dan ölenlerin sayısının da 810 bine yaklaştığı dünyada virüsün yayılmasını durdurmak için çareler aranıyor.

Bilimsel çalışmalara göre, testlerin yaygın bir şekilde yapılmaması ve bir çok vakanın semptom göstermeden seyretmesi nedeniyle çok daha fazla sayıda kişiye koronavirüs bulaşmış olduğuna inanılıyor.

‘5 YAŞ ALTI TAKMAMALI’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs salgınından yetişkinler kadar etkilenmeyen ancak risk grubunda bulunan böyle bir dönemde okula başlayacak çocuklarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Milliyet'ye yer alan habere göre, DSÖ, 12 yaş ve üzeri çocukların, yaşadıkları ülke veya bölgede yetişkinlere yönelik uygulama doğrultusunda maske takmasını önerdi.

Çocukların koronavirüsü nasıl bulaştırdığı konusunda fazla bilgi olmadığını belirten DSÖ, 12 yaş üzeri çocukların virüsü yetişkinler gibi başkalarına bulaştırabileceğine dair veriler olduğuna da dikkat çekti. DSÖ öğretmenlere yönelik olarak da “Yaygın bulaşmanın olduğu bölgelerde, 60 yaş altında olup sağlık sorunu olmayan tüm yetişkinler en az 1 metre mesafe kuralının garantili olmadığı durumlarda kumaş maske takmalı” tavsiyesinde de bulundu. Özellikle çocuklarla çalışan yetişkinler için bunun önemli olduğuna işaret eden DSÖ çocuklara yönelik tavsiyeleri şöyle sıraladı:

  • “12 yaş ve üzeri çocuklar, özellikle bulundukları bölgede yaygın bulaşma söz konusu ise ve en az bir metrelik mesafe kuralı garanti edilemiyorsa yetişkinler gibi maske takmalı
  • 6-11 yaş arası çocuklarda, bulaşmanın ne kadar yaygın olduğu ve çocuğun yaşlılar gibi yüksek riskli kişilerle ne kadar temasta olduğu dikkate alınarak karar verilmeli.
  • Çocukların maskeleri güvenle takıp ve çıkarmaları yetişkinlerin gözetiminde olmalı. 5 yaş altı çocuklar normal koşullarda maske takmamalı.”

26-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş