Arama sonuçları

Düzce'de geçici olarak ikili eğitime geçilecek

Düzce'de geçici olarak ikili eğitime geçilecek

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, Düzce'de iki bloktan oluşan Cumayeri Ortaokulu'nda, B bloktaki hasar durumu netleşene kadar ikilieğitime geçileceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatı doğrultusunda deprem bölgesine gelen İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü birim amiri ve daire başkanları, incelemelerde bulunmaya devam ediyor.

OKUL İNCELEMESİ YAPILDI

Depremden etkilenen okul ve eklentilerini gezerek durumları hakkında bilgi alan Genel Müdür Umut Gür, AA muhabirine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin ilk gün gelip incelemelerini okulda yaptıklarını söyledi.

Ekibin, yaşı ve daha önce güçlendirme görmüş olması dolayısıyla binayı ikinci ekibin incelemesini uygun gördüğünü, dün de okulun yeniden incelendiğini aktaran Gür, kendisinin de bugün ziyaret ettiğini, binada ağır hasar durumunun söz konusu olmadığını bildirdi.

"170 ÖĞRENCİMİZİN A BLOKTA EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Gür, inceleme sonuçlanana kadar okulda tedbir amaçlı ikili eğitime geçileceği bilgisini paylaşarak, "B blokta 7 derslikte 170 öğrencimiz var. A blokta da 14 derslikte 340 öğrencimiz var. Kısa süreliğine 170 öğrencimizin A blokta eğitimlerini sürdürmelerini sağlayacağız" dedi.

Gür, Bakan Özer'in talimatıyla dün okullardaki küçük sıva dökülmeleri, devrilen dolap veya sıra ekipmanıyla ilgili ödenek gönderildiğini belirterek, okulların ihtiyaçlarının pazartesiye kadar giderilmiş olacağını ifade etti.

26-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş