Arama sonuçları

EBA TV’den sonra YÖK TV de geliyor

EBA TV’den sonra YÖK TV de geliyor

EBA TV’den sonra YÖK TV de geliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine uzaktan eğitim için kullanılan TV kanallarından sonra YÖK de TRT’den uzaktan eğitim için kanal alacak. Yani EBA TV gibi önümüzdeki günlerde ekranlarda YÖK TV’yi de göreceğiz.

Koronavirüs salgını nedeniyle 23 Mart’tan itibaren 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi için uzaktan eğitim EBA TV üzerinden yapılıyor. TRT ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) işbirliği ile kurulan EBA TV, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 ayrı kanaldan yayın yapıyor. 30 Mart’ta açılması beklenen okulların ise Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiye kararıyla 30 Nisan’a ertelenmesinin ardından öğrenciler derslerini EBA TV üzerinden devam ettirecek.

EBA TV’DEN SONRA YÖK TV DE GELİYOR

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri gibi yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrenciler de 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitime geçti. Bazı üniversiteler kendi dijital altyapıları ile öğrencilerine uzaktan ve online eğitim vermeye başladı. Bu olanakları olmayanlar için ise Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi’nin destek olması kararı verildi. Bu üniversitelerin katkılarıyla, açık öğretimdeki programların ders materyallerini dijital ortamda 'YÖK Dersleri Platformu' adı altında tüm öğrencilerin erişimine açıldı. Uygulamalı ve uzaktan eğitimde verilmeyen dersler ise yaz aylarında düzenlenecek yaz okullarıyla tamamlanacak.

Ancak MEB gibi YÖK de TRT’den kanal istedi. Yani uzaktan eğitim üniversite öğrencileri için de televizyon ekranlarından yapılmaya başlanacak. Peki bu dersler hangileri olacak? Bu soruya YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç şu yanıtı veriyor:

TRT ÜZERİNDEN ORTAK DERSLER YAYINLANACAK

“İçeriğe destek olmak ve bu alanda çeşitliliği artırmak amacıyla TRT tarafından YÖK’e tahsis edilecek kanal üzerinden daha geniş öğrenci kitlesinin aldığı ortak dersler yayınlanacaktır.”

27-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş