Arama sonuçları

Ege Üniversitesi’nde uzaktan eğitim sorunu çözülemedi

Ege Üniversitesi’nde uzaktan eğitim sorunu çözülemedi

Ege Üniversitesi’nde uzaktan eğitim sorunu çözülemedi. Türkiye'deki hemen tüm üniversitelerde uzaktan eğitimde çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Birçok öğrenci eşitsiz şartlardan dolayı derslere giremezken, şartları uygun olan öğrenciler ise ders saatlerinde yoğun trafikten dolayı sistemin çökmesiyle karşı karşıya kalıyor. Güz döneminin başlaması üzerinden uzun süre geçmesine rağmen uzaktan eğitimdeki sorunlar hâlâ çözülemedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE UZAKTAN EĞİTİM SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ

BirGün'ün haberine göre, İzmir’in köklü üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi, 26 Ekim tarihinde başlayan güz dönemi derslerini Microsoft Teams üzerinden sürdürülüyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın sistemi övmesine rağmen, dersler EGEDERS üzerinden yapılamıyor.

‘ONLİNE EĞİTİM GERÇEKTEN SINIFTA KALDI’

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Ayşegül Onat, yaşanan deprem sonrası bir hafta ara verilmesine rağmen sistemde hala iyileştirme yapılmadığını ve derslerin Microsoft Teams üzerinden işlendiğini söyledi.

Onat tepkisini şöyle dile getirdi: “Ne biz öğrenciler olarak girebildik ne de hocalarımız sisteme girebildi. Yani bu konuda herkesin dediği gibi Ege Üniversitesi online eğitim sisteminde sınıfta kaldı. Dönem 26 Ekim’de başladı, 4 gün sonra deprem oldu ve eğitime 1 hafta ara verildi. Derslere tekrar başladığımızda sisteme hala giremediğimizi gördük. Bu kadar süre geçmesine rağmen EGEDERS sistemi maalesef iyileştirilemedi. Derslerimiz şu anda Teams uygulamasından işleniyor.”

Derslerin EGEDERS üzerinden işlenebileceğini düşünmediğini söyleyen ve ismini vermek istemeyen Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğrencisi de, şöyle dedi:  “İlk haftadan beri ara ara EGEDERS sisteminde iyileştirmeler yapıldığı söyleniyor ve bundan dolayı bazı hocalar EGEDERS'ten ders yapmak istediklerini söylüyorlar. Henüz EGEDERS üzerinden ders yapmayı denemedik ama yoğun saatlerde sisteme girmek hala sıkıntılı olduğu için derslerin, iyileştirmeler sonrasında da EGEDERS üzerinden işlenebileceğini düşünmüyorum.”

28-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş