Arama sonuçları

Eğitim online oldu, peki sınavlar nasıl yapılacak?

Eğitim online oldu, peki sınavlar nasıl yapılacak?

Eğitim online oldu, peki sınavlar nasıl yapılacak? Bakanlar Kurulu toplantısından ara tatilin uzatılmasıyla ilgili karar çıkması beklenirken, yüz yüze eğitime yıl sonuna kadar ara verilmesi kararı çıktı. Bakanlar Kurulu'nun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu anda ara tatilde olan öğrencilerin yıl sonuna kadar eğitimlerini uzaktan online olarak sürdüreceklerini duyurdu.

Bu da akla sınavların bundan sonra nasıl olacağını getirdi. Çünkü velilerin yüz yüze ya da online eğitim kararı almasına rağmen sınavlar yüz yüze yapılıyor. Ve birinci dönemin ilk yüz yüze sınavları da yapılmaya başlandı. Ancak tüm okullarda bu sınavlar henüz tamamlanmış değil. Üstelik de bazı dersler için bir değil, en az iki sınav yapılması gerekiyor. Bu durumda ne olacak? Bu sınavlar yüz yüze yapılabilecek mi?

EĞİTİM ONLİNE OLDU, PEKİ SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Eğitimcilerin de veli ile öğrencilerin de en çok merak ettiği konu yüz yüze yapılacak sınavlar eğitim yıl sonuna kadar online olarak devam edecekse nasıl gerçekleşeceği oluyor.

SINAVLAR HENÜZ TAMAMLANMADI

İşte eğitimcilerden gelen mesajlardan bazıları:

-Bizim okul henüz yüz yüze sınavların ilkini tamamlayamadı. Bazı sınıflarda öğrenciler, bazılarında da öğretmenler hasta olduğu için yapılamadı. Bu sınıflar için sınavlar ertelendi. Ne olacak?

KURSLAR DA UZAKTAN MI OLACAK?

-8 ve 12’lerin yani LGS ile YKS’ye girecek öğrencilerin devam ettiği kurslar da online mı olacak? Bu öğrenciler kurslarda yüz yüze eğitime devam edebilecek mi?

-Okul öncesi eğitim yüz yüze devam edecek mi? Bu öğrenciler kapsam dışı mı olacak?

-Okullardan bazıları ilk sınavı yapmış olma da ikinci sınavlar var. Bunlar nasıl olacak? Sadece bu sınavlara girmeleri için öğrencilere özel izin mi verilecek? Belli günlerde öğrencileri okulda sınava mı alacağız?

-Yüz yüze sınav olsa bile çocuğunu salgın bu kadar riskli hale gelmişken, okula gönderecek veli çıkacak mı?

SINAV YERİNE PERFORMANS MI?

-Yapılması gereken ikinci sınavlar yerine proje, performans ödevleri mi verilecek?

Kısaca sorulardan da görüldüğü gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konularda açıklama yapması bekleniyor.

MEB AÇIKLAMA YAPTI

MEB açıklama yaptı: Resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.

17-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş