Arama sonuçları

Eğitim Sen: Öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları uzaktan eğitimle yapılsın

Eğitim Sen: Öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları uzaktan eğitimle yapılsın

Eğitim Sen: Öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmaları uzaktan eğitimle yapılsın. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), bir açıklama yayınlayarak, öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarını uzaktan eğitimle yapması için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuru yaptıklarını açıkladı.

2020 yılı öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarının okul ve kurumlarda yapılmasına karar verilmesinin anlaşılabilir bir yanı olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu kararla bazı okullarda yüzlerce öğretmenin biraya geleceği bir ortamda salgın tehlikesi ortadan kalkmadan fiziksel mesafenin korunacağının ve maske takmanın sağlanacağının garanti altına alınmadığı, bilim insanlarının Covid 19 virüsünü taşıyan binlerce gizli taşıyıcın bulunabileceği yönünde uyarılar yaptığı koşullarda bu çalışmalara katılan öğretmen, eğitici tüm ilgililerin yaşam hakkı tehlike atılmaktadır” denildi.

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 2020 yılı öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarının 22-30 Haziran 2020 tarihleri arasında kendi okul/kurumlarında, salgın nedeniyle idari izin döneminde görev yaptıkları ilden ayrılan öğretmenlerin ise bulundukları il/ilçelerdeki okul/kurumlarda yapabileceğine karar verilmiştir. Bu karar, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının 19 Haziran 2020 tarihi itibarıyla uzaktan eğitimle sona ereceği bakanlığınızca karar verilmişken bu tarihten üç gün sonra başlayacak 2020 yılı öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarının okul ve kurumlarda yapılmasına karar verilmesinin anlaşılabilir bir yanı yoktur. Bu kararla bazı okullarda yüzlerce öğretmenin biraya geleceği bir ortamda salgın tehlikesi ortadan kalkmadan fiziksel mesafenin korunacağının ve maske takmanın sağlanacağının garanti altına alınmadığı, bilim insanlarının Covid 19 virüsünü taşıyan binlerce gizli taşıyıcın bulunabileceği yönünde uyarılar yaptığı koşullarda bu çalışmalara katılan öğretmen, eğitici tüm ilgililerin yaşam hakkı tehlike atılmaktadır. Bu nedenle sendika olarak adı geçen genel müdürlüğe başvuru yaparak 2020 yılı öğretmenlerin yıl sonu mesleki çalışmalarının uzaktan eğitimle yapılmasını talep ettik.”

09-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş