Arama sonuçları

Eğitim, yoksulluk ve açlığı ortadan kaldırmaya yardım ediyor

Eğitim, yoksulluk ve açlığı ortadan kaldırmaya yardım ediyor

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), insanların yaşam boyu öğrenme fırsatlarına erişebilmesi için tüm eğitim kademelerinde kapsayıcı ve eşit kalitedeeğitim hizmetinin sunulması gerektiğini belirtti.

TİHEK'ten yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul kararıyla 3 Aralık 2018'de 24 Ocak'ın "Uluslararası Eğitim Günü" olarak ilan edildiği bildirildi.

EĞİTİM SON VERİYOR

Kararda eğitimin; yoksulluğun ve açlığın ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğuna, eşitsizliklerin azaltılmasına ve hukukun üstünlüğü ile insan haklarına saygıyı desteklediğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnsanların yaşam boyu öğrenme fırsatlarına erişebilmesi için ilk, orta ve yükseköğretim olmak üzere eğitsel faaliyetlerin her kademesinde kapsayıcı ve eşit kalitede eğitim hizmetinin sunulması önem arz etmektedir. Bu vesileyle bildirgesel ve sözleşmesel çerçevede güvence altına alınan eğitim hakkının dünyanın tüm coğrafyalarında etkili biçimde kullanılabildiği bir düzenin inşası temennisiyle Uluslararası Eğitim Günü'nü kutluyoruz."

24-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş