Arama sonuçları

Eğitimciler 23 Nisan'da deprem bölgesindeki çocuklarla buluşacak

Eğitimciler 23 Nisan'da deprem bölgesindeki çocuklarla buluşacak

Ankara Eğitim Platformu'na üye okulların yönetici ve öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklarla buluşacak.

Platformdan yapılan açıklamaya göre, "Adım bugüne çocuk yarına umut" etkinliği kapsamında deprem bölgesindeki çocuklarla buluşmak üzere yola çıkan öğretmen ve okul yöneticileri, 23 Nisan'ı Hatay'da geçirecek.

ÇOCUKLARLA BULUŞACAKLAR

Platform Başkanı İbrahim Gündüz, şöyle dedi: "Bayramlar birlik ve beraberlik duygusuyla yerini bulur. Bu yıl 23 Nisan günü hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı hem de Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününü kucaklıyor. Ülkemiz büyük bir acı yaşadı, çocuklarımız da ne yazık ki bu sürecin bir parçası oldular. Bu büyük acılardan, kayıplardan, kaygılardan sonraki ilk bayram. Biz de yanlarında olarak yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik. Bayramlaşmak için bir arada olmak gerekiyor, biz de bunun için 'çocuk varsa umut var' sloganıyla umutları yeşertmek üzere yola çıktık."

23 Nisan'da düzenlenecek törene, bölgedeki çadır kentlerden öğrencilerin katılacağını aktaran Gündüz, şöyle devam etti: "Okullarımızın her biri alanında uzman öğretmenleri eşliğinde origami, yüz boyama, dans gibi sportif ve sanatsal aktiviteler ile etkinliklerimiz başlayacak. Kutlama kapsamındaki tüm bu etkinliklerle gün boyu çocuklarla vakit geçirerek bayramın keyfini doyasıya yaşatabilmeyi diliyoruz."

Gündüz, projeye destek veren çocuk edebiyatının güçlü kalemlerinin de kitaplarını çocuklar için imzalayıp hediye edeceklerini, üyelerin desteğiyle, sınava hazırlanan ve çadır kurslarda eğitim alan öğrencilere yönelik yardımcı kaynakların hediye edileceğini kaydetti.

20-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş