Arama sonuçları

Eğitimde uluslararası göstergelerde en yüksek artış sağlayan ülkeyiz

 Eğitimde uluslararası göstergelerde en yüksek artış sağlayan ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'ndaki 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'ne katıldı. Erdoğan, ”(Eğitimde) Uluslararası kalite göstergelerinde en yüksek artış sağlayan ülkelerden biriyiz” dedi.

Erdoğan, bugün tamamlanan eğitim öğretim yılının ülke, millet ve tüm öğrenciler için hayırlı olmasını diledi. Önünde bulunan alanı görünce gençlik yıllarının aklına geldiğini dile getiren Erdoğan, şöyle dedi: "Çünkü bu stadyumda, Altunizade Stadyumu olarak geçerdi, çok top oynadım. Bu stadyumun hatıraları var bende. Sakatlandığımız zamanlar oldu ama o heyecanı yaşamak ve o heyecanı yaşarken bir taraftan da öğrencilik yıllarımızı devam ettirmek bizde farklı anılar bıraktı."

Ülkenin dört bir yanında şu an karne sevinci yaşayan tüm öğrencileri tebrik eden Erdoğan, eğitim öğretim yılı boyunca yağmur, kar ile çamur demeden öğrencileri en güzel şekilde yetiştirmek için fedakarca görev yapan öğretmenlere teşekkür etti. Erdoğan, şartları zorlama pahasına çocuklarının eğitiminden taviz vermeyen anne ve babaları da kutladı.

ÖNCE EĞİTİM DİYORUZ

"Her eğitim öğretim yılı sonunda işte bugün burada olduğu gibi zihni açık, ufku geniş, bilgili, kültürlü, ahlaklı nesillerin yetişmekte olduğunu görmenin bahtiyarlığını yeniden yaşıyoruz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Evlatlarımızla her bir araya gelişimizde, her buluşmamızda Türkiye'nin aydınlık yarınlarına dair umutlarımız daha da güçleniyor çünkü yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri bugün karne alan çocuklarımızın arasından çıkacak. Yarının bilim insanları, sanatçıları, düşünürleri, siyasetçileri bugün okul bahçelerinde neşeyle koşturan evlatlarımızın içinden çıkacak. Yarının Türkiye'sini, gözlerinin parıltısı kalbimizi ısıtan işte bu çocuklar, gençler inşa edecek. Bunun için tam 20 yıldır, önce eğitim öğretim diyoruz. Bunun için eğitim-öğretimi her işin başı olarak görüyoruz. Bunun için bütün imkanlarımızı eğitim öğretim için seferber ediyoruz"

BAKAN ÖZER: YAZ OKULLARI AÇILIYOR

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de törende yaptığı konuşmada, öğretim yılının ara vermeden yüz yüze tamamlandığını hatırlattı. Özer şöyle konuştu: 

"Sayın Cumhurbaşkanım son 20 yılda eğitime ne kadar yatırım yapılıp bu ülkenin evlatlarının eğitimle buluşması, kaliteli eğitim almasıyla ilgili ne kadar destek verdiyseniz bu eğitim öğretim yılında da daha güçlü olmamız için her türlü desteği bize sundunuz. Ben tüm öğrencilerimiz, tüm öğretmenlerimiz, tüm anne babalar adına sizlere en içten şükranlarımı arz etmek istiyorum." 

YAZ OKULLARI AÇILIYOR

Özer, eğitim öğretim yılının sona ermesine rağmen yaz tatilinde öğrencileri yine yalnız bırakmak istemediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "İlk kez bilim, sanat, matematik ve İngilizce alanlarında yaz okulları açıyoruz 81 ilde. Aynı zamanda Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde tamamlamış olduğumuz ve tüm okullara yapmış olduğumuz kütüphaneleri ilk kez bu yaz tüm öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Tüm çocuklarımızı, tüm gençlerimizi, annelerimizi, babalarımızı okullarımızdaki kütüphanelere davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyor, yarın YKS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, saygılar sunuyorum."

17-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş