Arama sonuçları

Eğitimde ‘yerinde karar’ dönemi: Yüz yüze eğitim kararı valiliklerden geliyor

Eğitimde ‘yerinde karar’ dönemi: Yüz yüze eğitim kararı valiliklerden geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınında 58 ilin “kırmızı” çok yüksek riskli olduğunu açıklamasının ardından veli ve öğrenciler için de “eğitimin” durumu merak edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı açıklamada eğitimde yerinde karar uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi kamuoyu ile paylaşılan kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edileceği açıklamasında bulunmuştu. Buna göre de tüm illerde okul öncesi, ilkokul ile 8 ve 12’nci sınıflar, özel eğitim gerektiren öğrenciler için yüz yüze eğitim sürüyor. Aynı şekilde 8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dahil devam ediliyor.

YERİNDE KARAR UYGULAMASI

MEB, 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacağını dile getirmişti.

Bakanlığın bu açıklamasından sonra da iller kendi risk durumlarını değerlendirerek, yüz yüze eğitim konusunda kararlarını almaya başladı.

İşte yüz yüze eğitim ile ilgili kararlarını açıklayan iller:

ANKARA: MEVCUT UYGULAMAYA DEVAM

Ankara Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kent genelinde eğitim ve öğretimle ilgili 2 Mart'taki kararla düzenlenen mevcut uygulamanın devamına karar verdi

ERZİNCAN: 5 NİSAN’DAN SONRA UZAKTAN

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Mehmet Makas başkanlığında toplandı. Toplantıda, tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12.sınıflarda eğitim yüz yüze ve seyreltilmiş olarak özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıflarda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam etme kararı alındı.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim uygulaması ile 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları, hafta içi ve hafta sonu da dahil devam edecek.  

Ayrıca, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda daha önce oluşturulan sınav takvimi doğrultusunda 2. dönem 1. sınavları yüz yüze yapılmaya devam edecek. Sınavların bitimiyle birlikte 5 Nisan 2021 Pazartesi günü itibarıyla lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda ise 30 Mart 2021 Salı günü itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararları gereği uzaktan eğitime geçiş yapılacak.

GAZİANTEP: RİSK HARİTASI DEĞİŞTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "çok yüksek riskli" kategoride yer alan kentteki eğitimle ilgili düzenlemenin yapıldığını bildirdi. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Okul öncesi eğitim kurumları ve özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulları tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır. Birleştirilmiş sınıflı okullar, kırsal mahalle vb. seyrek nüfuslu yerlerdeki okullar yüz yüze eğitime tam zamanlı devam edecek. İlkokullar 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim alacak. Ortaokul 5, 6 ve 7 sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam edecek. Ortaokul 8. sınıflar haftada 12 ile 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim alacak. Hazırlık 9, 10 ve 11. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime edecek. 12. sınıflar haftada 16-24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alacak. Destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam edecek. Sınavlar seyreltilmiş sınıflarda yapılacak."

ÇORUM:  UZAKTAN EĞİTİME GEÇİŞ

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kentte ana sınıfı, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçildiğini söyledi. 

Çorum'un her 100 bin kişide görülen vaka sayısının artması nedeniyle Kovid-19 risk değerlendirme haritasında "kırmızı" kategorideki iller arasına girdiğini belirten Çiftçi, bu nedenle yeni kararlar alındığını anlattı. Çiftçi,  Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık" dedi.

KIRŞEHİR: HANGİ SINIFLARDA UZAKTAN

Kırşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali İbrahim Akın başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun eğitimle ilgili aldığı kararlar şöyle sıralandı:

"Birleştirilmiş sınıflı okullar ile köylerde, Kaman ilçesi Kurancılı beldesi, Çiçekdağı ilçesi Köseli beldesinde açık bulunan ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında tam zamanlı yüz yüze eğitime devam edilmesine, ilkokulların 2 gün okulda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim şeklinde devam etmesine, ortaokullarda 5, 6, 7. sınıfların tam zamanlı uzaktan eğitime devam etmesine, ortaokul 8. sınıfların haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitime devam etmesine, lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıfların tam zamanlı uzaktan eğitime devam etmesine karar verildi.

Lise 12. sınıfların seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak yüz yüze eğitime devam etmesi, destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze eğitime devam etmesi, okullardaki sınav uygulamalarının açıklanan takvim doğrultusunda seyreltilmiş sınıflarda devam etmesi, yüz yüze eğitimde veli rızasının alınmasına devam edilmesi kararlaştırılmıştır."

 

30-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş