Arama sonuçları

Eğitimi patrona teslim etmeyin

Eğitimi patrona teslim etmeyin

Özel sektör öğretmenleri, ücret zammı talebiyle İstanbul ve Ankara’da bir araya geldi. Çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen öğretmenler, “Son 7 yıldır maaşlarımız, patronların vicdanına terk edildi” dedi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, özel okul öğretmenlerinin zam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik talepleri sürüyor. Özel okul öğretmenleri, dün İstanbul ve Ankara’da açlık sınırında yaşamak istemediklerini söyleyerek bir araya geldi. Asgari ücrette veya altında çalışmak zorunda bırakıldıklarını ifade eden öğretmenler, insancıl bir ücret talep ediyor.

Özel Sektör Öğretmenleri Birlikteliği Derneği, Birlik Sendikası Özel Okul Öğretmenleri Bürosu, Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Öğretmenleri Derneği tarafından Ankara Ulus Meydanı’nda düzenlenen açıklamada, “Her yeni güne yeni zamlarla uyanıyoruz ama ücretlerimize bir türlü zam gelmiyor” denildi. Çalıştıkları pek çok kurumdan ‘iyileştirme yapılamayacağı’ yönünde yanıt aldıklarını söyleyen öğretmenler, şunları ifade etti: “Bazı kurumlarda; asgari ücretteki artışı elden geri alma cüreti bile gösteriliyor. Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler-emekçiler olarak; yoksulluk sınırının altında, insani olmayan koşullarda çalışarak, öğrencilerimize iyi bir eğitim vermeye çalışıyoruz. Velilerimize sesleniyoruz; haklı mücadelemize sizlerin de desteğini bekliyoruz. Çocuklarınızın iyi bir eğitim alabilmesi için öğretmenlerinin çalışma koşullarını sorgulayın! 2014 yılında yapılan kanun değişikliğiyle; o güne kadar devlet okullarındaki öğretmenlerle var olan maaş denkliğimiz yani, eşit işe eşit ücret hakkımız elimizden alındı. Yani son 7 yıldır maaşlarımız, patronların vicdanına terk edildi. Maaş denkliğimiz kişilerin vicdanına bırakılmamalı, sıkı denetimle korunan kanun ve yönetmelikle düzenlenerek güvenceye alınmalı, zorunlu taban ücret uygulaması derhal geri getirilmelidir!”

İstanbul Çamlıca’da Bahçeşehir Koleji’nin önünde bir araya gelen Özel Sektör Öğretmeleri Sendikası açıklamasında ise velilerden destek istendi. Velilerden kayıt ücreti olarak on binlerce lira alındığını belirtilen Öğretmen Sendikası açıklamasında, asgari ücret verilen öğretmenlerin bu kurumda baskı altında ve mutsuz olduğunu aktarıldı. Öğretmenlerin açıklamasının ardından Bahçeşehir Koleji'nin yönetimi ve güvenlikleri öğretmenlere engel olmaya çalıştı.

KÖLELİK CEZAZI İPTAL EDİLDİ

Görme, işitme, zihinsel, bedensel yetersizliği olan bireyler ile otizm spektrum bozukluğu, down sendromlu olan çocuklara eğitim veren rehabilitasyon öğretmenlerinin, çalıştığı kurumdan herhangi bir gerekçeyle ayrılması durumunda başka bir kurumda bir yıl boyunca çalışmasına izin verilmeyen yönetmelik maddesi iptal edildi. Resmi Gazete’de dün yayınlanan, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’le ilgili madde yürürlükten kaldırıldı. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Derneği Genel Başkanı Ceyhun Bozdağ, BirGün’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ağustos ayından beri sürdürdüğümüz haklı mücadelemiz kazanımla sonuçlandı. Çalışma arkadaşlarımız kurum sahiplerinin baskılarından kurtuldu. Kurum sahipleri birçok kişiden maaşının üstünü geri istiyordu, asgari ücretin altına çalıştırıyor ve istifa ederse bir yıl çalıştırmama maddesini tehdit olarak kullanıyordu. Bu madde sebebiyle geçmişte ceza alan arkadaşlarımız var.”

21-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş