Arama sonuçları

'Enerjinin Yıldızları Projesi' Türkiye geneline yayılıyor

'Enerjinin Yıldızları Projesi' Türkiye geneline yayılıyor

Elektrik dağıtım şirketlerinin nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretme amacıyla oluşturduğu "Enerjinin Yıldızları Projesi" kapsamında İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivas'taki 3 okulda kurulan "Yüksek Gerilim Dalı" bölümünün "Elektrik Tesisatları ve Dağıtım Dalı" olarak değiştirilerek, Türkiye genelindeki meslek liselerinde uygulanmasına karar verildi.

MESLEK LİSELERİNDE UYGULANACAK

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, 2018'de hayata geçirilen proje kapsamında okullar her yıl 100-120 öğrencinin laboratuvarlarda mesleki formasyonunun gerektirdiği eğitimi görmesine imkan sağlayacak şekilde dizayn edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapılan iş birliği çerçevesinde hayata geçirilen "Enerjinin Yıldızları Projesi" ile Türkiye genelinde sektörün ihtiyaç duyduğu istihdama yönelik eğitim fırsatı sunulması amaçlanıyor.

MEZUNLAR İŞ BAŞI YAPTI

Program kapsamında 2018'den bu yana mezun olan 115 öğrenciden, 26'sı BEDAŞ, 6'sı AEDAŞ, 10'u da ÇEDAŞ'da iş başı yaptı.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında ise 11 ve 12'nci sınıflarda halen 136 öğrenci eğitim alıyor. Bu öğrencilerin 45'i İstanbul, 57'si Antalya ve 34'ü Sivas'taki okullarda bulunuyor.

CK Enerji Regülasyon Direktörü Fidan Öztürk, projenin yaparak-yaşayarak öğrenme modeline dayandığını belirterek, şöyle dedi:

"Proje çerçevesinde şirketlerimiz, İstanbul Avrupa Yakası, Antalya ve Sivas'ta belirlenen 3 okulda Yüksek Gerilim Dalı oluşturulmasına destek verirken, öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatı sunabilmek için AB standartlarında birer yüksek gerilim laboratuvarı kurdu. Bu arada Yüksek Gerilim Dalı'nı seçen öğrencilere burs ve staj imkanı sağlandı. Şimdi ise 3 ilde başlamış olduğumuz projemizin Türkiye'nin tamamına yayılması söz konusu. Artık Türkiye'deki 21 elektrik dağıtım şirketi, kendi bölgelerinde bulunan meslek liselerinin, Elektrik Tesisatçılığı ve Dağıtımı Dalı'na dahil olarak gençlerimizin yetişmesine katkıda bulunabilecek. Gençlerimize iş imkanı, sektörümüze nitelikli iş gücü kazandıran Enerjinin Yıldızları Projemizin, örnek alınması ve Türkiye genelinde uygulanacak olması bize büyük bir gurur ve heyecan veriyor."

27-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş