Arama sonuçları

Engelli öğretmen hayalindeki mesleği yapmanın mutluluğunu yaşıyor

Engelli öğretmen hayalindeki mesleği yapmanın mutluluğunu yaşıyor

Doğuştan kas hastalığı nedeniyle yaşamını tekerlekli sandalyeye bağlı sürdüren öğretmen Gökhan Özcan, çocukluktan bu yana hayalini kurduğu mesleğini gururla yapıyor.

Giresunlu Gökhan Özcan, ilkokul yıllarından itibaren düşlediği mesleğine, nisan ayında atandığı Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Karşıyaka Ortaokulunda başladı.

ÖĞRENCİLERİNE ÖRNEK OLUYOR

Görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yaptığı okulunda azmiyle öğrencilerine örnek olan Özcan, bu yıl ilk kez kutlayacağı Öğretmenler Günü'nü heyecanla bekliyor.

25 yaşındaki Gökhan Özcan, AA muhabirine, okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla çok sevdiği mesleğini yapmaya başladığını söyledi.

Kas hastalığına bağlı olarak akülü tekerlekli sandalye yardımıyla okula gelip gittiğini anlatan Özcan, hastalığının tedavisinin bulunmadığını ifade etti.

Özcan, okulda öğrencileriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrendiklerini gelecek nesillerine aktarabildiği için ayrıca mutlu olduğunu aktardı.

İlkokulda öğrenim gördüğü yıllarda evinin önünde park halindeki tırı çizmeye başlamasıyla mesleğe merak saldığını belirten Özcan, o yıllardan bu yana sürekli resimle ilgilendiğini anlattı.

HAYALİNİ KURDUĞUM MESLEK

Özcan, daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi'ni tamamladığını, ardından da Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Evin önünde duran tırın resmini çizerek başladığımız meslek serüvenimiz bugün buralara kadar geldi. Çocukluğumdan bu yana hayalini kurduğum bir şeyi gerçekleştirmek çok güzel. Çocuklarla birlikte olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Benim için tarif edilemez bir duygu bu. Ben her zaman öğrencilerimin kalbine dokunabiliyorsam, iyilikle, fedakarlıkla onlara bir şeyler verebiliyorsam ne mutlu bana."

"BEN HİÇBİR ZAMAN UMUDUMU KAYBETMEDİM"

17 yaşında kanser tedavisi gördüğünü de belirten Özcan, şunları söyledi:

"O zaman dedim ki kendime, 'Mesele düştükten sonra ayağa yeniden kalkabilmektir.' Hiç unutmuyorum. Cuma günü kemoterapi görüp pazar günü YGS sınavına girip o sınavda başarılı olmuştum. Yani hem engelliyim hem de kanser olmuştum. Buna rağmen aynı sene hiçbir kaybım olmadan istediklerimi başarabildim. Ben hiçbir zaman umudum kaybetmedim."

 

"İNŞALLAH BÜYÜYÜNCE BİZ DE KENDİSİ GİBİ BAŞARILI OLABİLİRİZ"

7. sınıf öğrencilerden Ramazan Pehlivan, "Gökhan hoca engelleri aşarak gelmiş. Büyüyünce biz de kendisi gibi başarılı olabiliriz" dedi.

23-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş