Arama sonuçları

Engelli öğretmenler, atama sözünün tutulmasını bekliyor

Engelli öğretmenler, atama sözünün tutulmasını bekliyor

Atanmayan 2 bin 511 engelli öğretmen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den “Atama” sözünü tutmasını bekliyor.

Evrensel'den Ramis Sağlam'ın haberine göre, üç kez ertelendikten sonra 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Sınavının (EKPSS) ardından, 2 bin 511 Engelli Öğretmen ataması hâlâ gerçekleştirilmedi.

ÖĞRETMENLERİN TALEBİ VAR

Atanmayan engelli öğretmenler, Ağustos ayının ilk günlerinde göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den, eski Bakan Ziya Selçuk döneminde verilen “Atama” sözünün tutulmasını bekliyor.

Pandemi sürecinde yapılan EKPSS sonucunda 3 bin 11 engelli öğretmen başarılı olmuştu. Sınav sonrası başarılı olanlardan 2021 Şubat ayında sadece 500 engelli öğretmenin ataması yapılmıştı. Şubat ayında yapılan atamaların ardından, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un verdiği demeçlerle beklenti içine giren 2 bin 511 engelli öğretmenin geçen süre içinde atamaları hâlâ yapılmadı.   

Engelli öğretmenlere kadro verileceği yönünde daha önce yapılan açıklamaların ardından Haziran ayına kilitlenen engelli öğretmenler, Ağustos ayı bitmesine rağmen atamalarının yapılmamasına tepkili.

"DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI"

Eski Bakan Ziya Selçuk’un açıklamalarının kendilerini beklenti içine soktuğunu belirten Atanmayan Engelli Öğretmenler Platformu (AEÖP) adına konuşan Platform Sözcüsü Ümit Baday, “Haziran ayında atanmayı dört gözle bekliyorduk. Ağustos ayı bitmesine rağmen herhangi bir kadro açıklamasının yapılmaması karşısında hayal kırıklığı yaşıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yerine göreve gelen Mahmut Özer’in Bakanlığa gelmesinin durumlarında bir değişikliğe neden olmadığını belirten Baday, şöyle dedi: “Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden kontenjan açıklamasının bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Artık dayanabilecek gücümüz kalmadı, zorluklar için de ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bir an önce atanıp ayaklarımızın üzerinde durmak istiyoruz.”

"ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMASI KAÇINILMAZ"

Pandemi sürecinde değişik nedenlerle emekli olan öğretmenlerin de göz önüne bulundurulduğunda MEB’nın raporlarındaki 140 bin öğretmen açığının daha da büyüdüğünü söyleyen Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Şuğayip Vayiç, şöyle konuştu:

“Atanmayan eğitimciler açısından durum çok vahim. MEB, atamadığı öğretmenlerin yerine ücretli öğretmen atamaya devam ediyor. 2019 yılında 84 bin, 2020 Mart ayında 81 binin üzerinde, 2021 yılında net olmamakla birlikte 70 bine yakın ücretli öğretmen görevlendirmesi yaptı. Bu rakamlar bile öğretmen ihtiyacının ne kadar olduğu hakkında bir fikir veriyor” dedi.

Saha araştırmalarında öğretmen açığının 300 binin üzerinde olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Vayiç, “Biz atanmayan öğretmenleri engelli-engelsiz diye ayırmıyoruz. Tabii ki engelli öğretmenlerin yaşadıkları sorunlar çok daha ağır. Bugün atanmayan 460 bin öğretmenin ataması yapıldığında bu sorunda ortadan kalkmış olacak."

03-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş