Arama sonuçları

'Engelsiz Üniversite İçin Öğrenci Ağı Gençlik Forumu' başladı

'Engelsiz Üniversite İçin Öğrenci Ağı Gençlik Forumu' başladı

Mersin'de, Engelliler Konfederasyonu ile Yaşam Boyu Eğitim Derneğince düzenlenen "Engelsiz Üniversite İçin Öğrenci Ağı Gençlik Forumu" başladı.

Avrupa Birliği'nin desteğiyle yürütülen "Engelli Üniversite Öğrencilerinin Savunuculuk ve Katılım Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında organize edilen forum, Akdeniz ilçesindeki bir otelde yapıldı.

NÜFUSUN YÜZDE 10'U ENGELLİ

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Özsaygı, etkinliğin açılışında, Türkiye nüfusunun yüzde 10'unun engellilerden oluştuğunu söyledi.

Vatandaşların engellerinden dolayı bazı sorunlar yaşadığını belirten Özsaygı, şöyle dedi:  "Projenin amacı, üniversite okuyan engelsiz bir öğrencimizin anne veya babasının, çocuğunun engelli bir öğrenciyle eğitim görebilmesini, ihtiyaçlarının içselleştirmesi konularında geleceğe yönelik bir köprü yaratmasına zemin hazırlamasını sağlamak."

Özsaygı, depremlerden etkilenen engelli bireyler için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila da depremler nedeniyle engelli olan vatandaşlar için farklı projeler gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Forum, 18 Mart'ta sona erecek.

17-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş