Arama sonuçları

Enkazdan çıkan çocuklar: Aileleri bulundu mu?

Enkazdan çıkan çocuklar: Aileleri bulundu mu?

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından en çok merak edilen konulardan birisi de enkazlardan çıkan çocuklar. Yanlarında ebeveynleri olmayan bu çocukların nerede oldukları, ailelerinin bulunup bulunmadığı kamuoyunun merak ettiği konulardan birisi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu çocuklarla ilgili bilgi verdi. Oktay, refakatsiz çocuklar konusunun son derece hassas olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

574 ÇOCUĞUN 503’NÜN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

"Tek bir çocuğumuzun annesini, babasını veya yakınlarını kaybeden tek bir çocuğumuzu bile hiçbir şekilde yalnız bırakmak istemiyoruz. Devlet olarak, hükümet olarak bizler devletin şefkat elini, o çocuğumuza hissettirmek istiyoruz. Sadece bugün de değil tüm hayatı boyunca. Zaten şu anda sancılı bir süreci, bir travmayı yaşıyorlar. 574 evladımız var. Bunlardan 76'sı ailelerine teslim edilmiş, aileleriyle buluşmuş durumda. Hastanede tedavileri devam eden 380 çocuğumuz var. Sevgi evlerine yerleştirdiğimiz çocuklarımızın sayısı 118'dir. Bu evlatlarımızın bir an önce kimliklerini belirlemek için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. 574 çocuğumuzdan 503'ünün kimlikleri belirlenmiş durumda, geriye kalan 71'inin de kimliklerini belirlemeye çalışıyoruz. Ya konuşamayacak kadar bebek yaşta veya travma kaynaklı konuşamayacak durumda olan evlatlarımız. Bunları da bir an önce, kimliklerini tespit edip, inşallah aileleri de hayattadır ve aileleriyle buluştururuz."

 

12-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş