Arama sonuçları

Erdoğan: 850 bin öğrencimize yurtlarda hizmet ediyoruz

Erdoğan: 850 bin öğrencimize yurtlarda hizmet ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rekor yerleştirme oranına ulaşarak 850 bin öğrencimize yurtlarda hizmet ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, geçen yıl gençlik ve sporda 81 ile yayılan ve her yıl 3 milyondan fazla üyeye hizmet veren gençlik merkezlerinin sayısının 36 ilaveyle 432'ye, genç ofislerinin sayısının da 65 ilaveyle 352'ye çıkarıldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha çok evladımızın erişimini sağlamak için yaş aralığını 12-25'e çıkardığımız gençlik kamplarımızdan 182 bin kişi yararlandı. Bu yıl ilk defa başlattığımız akademik kamplarımıza katılan gençlerimizin sayısı da 140 bini buldu. Katılımcılara çağımızın becerilerini kazandırmayı hedefleyen vizyon kulüplerimizin eğitim programlarıyla 45 bin gencimize ulaştık" diye konuştu.

Erdoğan, 81 ildeki 104 atölyede devam eden ve milli teknoloji hamlesinin nüvesini oluşturan Deneyap Projesi'nden bir yılda 15 bine yakın gencin istifa ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"İklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı duyarlı gençlerimiz için genç iklim elçileri projesini başlattık. Sanat, spor, kitap, seyahat gibi başlıklar altında yapılan bütün çalışmalara 750 bin gencimiz iştirak etti. Yurtlarımızı yaz aylarında ülkesini gezmek, tanımak isteyen gençlerimize ücretsiz olarak açtık. Rezervasyon sistemiyle yürütülen bu projeden 325 bin gencimiz yararlandı. Ülke genelinde 10 bin basketbol potası mahallinde gösterilen mekanlara yerleştirilerek yüz binlerce gencimizin yararlandığı basketbol sahaları inşa ettik. Sportif yetenek taramaları kapsamında bir yılda 1 milyon 459 bin öğrencimizin profesyonel spor hayatına geçişine rehberlik yaptık. Yüzme bilmeyen evladımızın kalmaması için ilkokul üç ve dördüncü sınıflar ağırlıklı bir projeyle 2 milyon 322 bin çocuğumuzu yüzme kurslarına dahil ettik."

Milli Sporcu Bursu Projesi'nden lise ve üniversite döneminde toplam 482 milli sporcunun faydalanmasının sağlandığını kaydeden Erdoğan, ülke genelinde açılan 108 yeni yükseköğrenim yurt binasının akademik yıl başında öğrencilerin istifadesine sunulduğunu aktardı.

"REKOR YERLEŞTİRME ORANINA ULAŞARAK 850 BİN ÖĞRENCİMİZE YURTLARDA HİZMET EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğretim öğrencilerinin kredi burs miktarının lisansta 1250, yüksek lisansta 2 bin 500 ve doktora da 3 bin 750 liraya yükseltildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu yıl rekor bir yerleştirme oranına ulaşarak 850 bin öğrencimize yurtlarda hizmet ediyoruz. Yurtlarda kalan öğrencilerimize yaptığımız beslenme yardımını da 750 liradan 1800 liraya yükselttik. Ayrıca gençlerimize geçmiş dönem kredi ödemeleriyle ilgili verdiğimiz söz neydi? 3,3 milyon gencimizin 27 milyar liralık endeks borcunu sildik. Ayrıca biliyorsunuz, üniversite gençlerimizin harç sorunu vardı, bununla ilgili devamlı boykotlar yaparlardı ve biz hiç bu işi uzatmadık, harç olayını kaldırmak suretiyle üniversiteli gençliğin harç sorunu bitirmiş olduk. Önümüzdeki yıl gençlik ve sporda, bu yıl 6 milyon evladımızın faydalandığı gençlik merkezlerinde ve genç ofislerinde yürütülen faaliyetlerin kapsamını daha da genişleteceğiz."

Büyük ilgi gören kamplarda ev sahipliği yapılan gençlerin daha iyi vakit geçirmelerini sağlayacak programlar geliştireceklerini söyleyen Erdoğan, Deneyap Atölyelerini teknolojideki gelişmeler ışığında daha ileriye taşıyarak çocukların bu alanda kabiliyetlerini görebilmelerinin sağlanacağını belirtti.

Erdoğan, "Bakanlığımızın tüm faaliyetlerinin planlama ve uygulama aşamasında gençlerimize daha çok söz hakkı vererek özgüvenlerini artıracağız. Gençlerimizin istekleri doğrultusunda yürütülen tüm projeleri yine onlarla birlikte daha ileriye taşıyarak sürdüreceğiz" dedi.

27-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş