Arama sonuçları

Erdoğan: Deprem bölgesindeki tüm okullarda devam şartı aranmayacak

Erdoğan: Deprem bölgesindeki tüm okullarda devam şartı aranmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığı'mıza bağlı deprem bölgesindeki tüm okullarda da ikinci dönemde devam şartı aranmayacaktır" dedi.

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası koordinasyon merkezi olarak kullanılan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Merkez Binası'nda düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

MAĞDURİYETE MEYDAN VERMEDEN

Türkiye'nin en hızlı ve etkin şekilde harekete geçirilebilir konaklama potansiyeli olan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtları da öğrencilerin mağduriyetine meydan vermeden depremzedelere açtıklarını hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hepsine de şükranlarımızı sunduğumuz binlerce üniversite öğrencimiz, akademisyenimiz, idari personelimiz, deprem bölgesindeki çalışmalarda aktif görev alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'mıza bağlı deprem bölgesindeki tüm okullarda da ikinci dönemde devam şartı aranmayacaktır. Diğer 71 ilimizdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretim 20 Şubat'ta başlayacaktır. Deprem bölgesindeki 20 bin 868 okul binasından sadece 95'inin yıkık ve ağır hasarlı olması, 1 Mart itibarıyla isteyen öğrencilerimiz için bu 10 ilimizde ki buna Elazığ'ı da ilave edeceğim, 11 ilimizde şartları uygun okullarımızda eğitim öğretime başlama imkanı veriyor."

Erdoğan, çocuklarını diğer illerdeki okullara nakletmek isteyen ailelerin tamamının talebini karşılayacak kapasite oluşturduklarını söyledi.

15-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş