Arama sonuçları

Erdoğan: Nereden nerelere geldik, üniversitenin olmadığı il kalmadı

Erdoğan: Nereden nerelere geldik, üniversitenin olmadığı il kalmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çatalca Belediyesi’ni ziyaretinde Belediye Başkanı Mesut Üner'den ilçeyle ilgili bilgi aldı. Ziyaretinin ardından, belediye önünde kendisini bekleyen halka hitap eden Erdoğan, yola çıkarken eğitim, sağlık, adalet, emniyet, enerji, ulaşım ve tarım alanlarında verdikleri sözleri büyük ölçüde yerine getirdiklerini belirtti

 

81 İLDE DE ÜNİVERSİTE VAR

 

"Yola çıkarken bizim eğitim, sağlık, adalet, emniyet, enerji, ulaşım, tarım, bütün bu alanlarda çok büyük sözümüz vardı. Hamdolsun, bu sözlerimizi büyük ölçüde yerine getirdik. Sağlıkta hastanelerimizde attığımız adımlarla, eğitimde attığımız adımlarla, Türkiye'de 76 üniversitemiz varken şu anda 207 üniversitemiz var. Üniversitemizin olmadığı ilimiz yok. 81 vilayetin tamamında artık üniversitemiz var. Yani, benim Iğdır'daki kardeşim, Hakkari'deki kardeşim, Muş'taki kardeşim çocuğunu üniversiteye göndermek için İstanbul'a, Ankara'ya değil artık Muş'ta üniversite var, Iğdır'da üniversite var. Rahatlıkla oradaki üniversitelerde de çocuklarını okutma şansları var. Nerelerden nerelere geldik."

MANDA KAYNAĞI

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:"Biliyorsunuz Tokat'ta bir mandadan bahsettik. Şimdi Çatalca'da manda kalmadı neredeyse. Meğerse Çatalca bu işte de çok mahirmiş. Ve manda kaymağı, manda sütü, bunlar Çatalca'da bayağı ileriymiş, adeta marka... Temennimiz odur ki yani lider bir şeyi söylediği zaman arkadan bu işin takibi başlar. Takibi başladığı anda da millet artık bu noktada gücü, kuvveti toplar."

06-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş