Arama sonuçları

Erdoğan: Üniversiteler 13 Eylül'de açılacak

Erdoğan: Üniversiteler 13 Eylül'de açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde eğitimle ilgili  kararlar da alındı. Erdoğan, okulların açılmasıyla ilgili bir bilgi vermezken üniversitelerin önümüzdeki öğretim yılında 13 Eylül'de akademik takvimlerinin başlayacağıı söyledi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM YOK

Açıklamalardan yüz yüze eğitimin bu öğretim yılında olmayacağı, okulların da üniversitelerin de açılmayacağı anlaşıldı. Ancak 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının akademik yıl başlangıç takvimi 13 Eylül olarak belirlendi.

HER ÜNİVERSİTE TAKVİMİNİ BELİRLEYECEK

Bu açıklamanın ardından tüm üniversitelerin aynı tarihte 13 Eylül'de mi açılacağı konuşulmaya başlandı. Ancak yükseköğretim kurumları kendi akademik takvimlerini kendileri oluşturuyor. 13 Eylül'den başlamak üzere her yükseköğretim kurumu kendi takvimine göre akademik açılışını yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

ÖĞRENCİLER NE DURUMDA?

Okula gidemeyen evlatlarımızın öğrenme kayıplarının yanı sıra fiziki ve psikolojik sıkıntının eşiğine geldiğini biliyoruz. Milletimizin tahammül sınırlarının zorlandığını biliyoruz.

Değerlendirmelerimizi tüm gerçekleri hesaba katarak yapıyor, ülkemiz ve milletimizin esenliği için yapıyoruz.

Telafisi mümkün olmayan hasarların oluşmasına engel olmak için her ışığı kullanıyoruz. Açılma-kapanma kararlarının ardı ardına gelmesinin nedeni budur.

 

TEMMUZ AYINDA TEKRAR BELİRLENECEK

Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir. 

Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir.

Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecektir. 

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek.

Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır.

Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir. 

Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebileceklerdir.

Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecek.

 

31-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş