Arama sonuçları

Erdoğan’ın okulu ile üniversite arasında işbirliği

Erdoğan’ın okulu ile üniversite arasında işbirliği

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) bünyesinde hizmet veren Palet Türk Müziği İlkokulu ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İş birliği protokolü imza töreni; Palet Türk Müziği İlkokulu Kurucu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Palet Türk Müziği İlkokulu Kurucu Temsilcisi Yüce Gümüş, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Parlak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serda Türkel Oter ve üniversite genel sekreteri Murat Özdemir’in katılımıyla gerçekleşti.

İşbirliğine göre taraflar sahip olduğu kaynakları, ortak veri tabanında öğrenci ve öğretim elemanları ile paylaşacak. Türk Müziği konulu eğitim, seminer, çalıştay, konser, konferans, proje, atölye çalışması gibi farklı etkinliklerde ortak çalışmalar yapılacak.

ORTAK DERSLER YAPILACAK

Her iki eğitim kurumu da ses stüdyosu, çalgı yapım atölyesi gibi imkanların kullanımında diğer öğrenci ve öğretim elemanlarına kolaylık sağlayacak. Anlara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yarı Zamanlı Eğitim Programı ile Palet Türk Müziği İlkokulu arasında çocuk kongreleri, çocuk icra topluluğu konserleri ve uzaktan eğitim yöntemiyle ortak dersler düzenlenecek.

İTÜ İLE DE İŞBİRLİĞİMİZ VAR

Palet Türk Müziği İlkokulu Kurucu Başkanı Bilal Erdoğan, Palet Türk Müziği İlkokulu’nun  ilkokul düzeyinde müzik eğitimi veren bir okul olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ile de yakın temas halindeyiz. Onlarla da bir işbirliği protokolümüz bulunuyor. Şimdi ise Türkiye’de bu alanda kurulan tek üniversite olan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Parlak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serda Türkel Oter ile ilkokulumuz ve üniversite arasında yapılacak inovatif iş birlikleri odaklı bir mutabakat metni imzaladık. Her iki eğitim kurumu bünyesinde akademik düzeyde etkileşim sağlayan bir atmosfer inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda taraflar sahip olduğu sosyal imkanları birbirleriyle paylaşacak. Geleceğin Türk müziği üstatlarının yetiştirilmesine birlikte katkıda bulunacağız.”

 

01-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş