Arama sonuçları

Erzurum, Ardahan ve Kars'ta 'Aile Okulu Projesi' ile veliler okullu oldu

Erzurum, Ardahan ve Kars'ta 'Aile Okulu Projesi' ile veliler okullu oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce başlatılan "Aile Okulu Projesi" ile Erzurum, Ardahan ve Kars'ta 27 bin 857 veli, okul sıralarında öğrenci gibi eğitim aldı.

Kentlerde projenin uygulandığı okullardaki eğitime katılan velilere, sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve ilk yardım gibi konularda eğitimveriliyor.

22 BİNDEN FAZLA VELİ

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, proje kapsamında, kentte eylül ayı itibarıyla Halk Eğitim Merkezi koordinesinde açılan 950 kursa 22 bin 492 velinin katıldığını belirterek, proje ile tüm öğrenci velilerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç ise AA muhabirine, proje kapsamında söz konusu eğitimleri verebilmeleri için ilçedeki 727 öğretmenin eğitim aldığını dile getirdi.

İlçede 6 bin 349 velinin eğitimlere katıldığını belirten Kıvanç, projeye velilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

ARDAHAN

Ardahan'da ise 114 kursa bin 343 veli, okul sıralarında öğrenci olarak eğitim aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, proje kapsamında, tüm öğrenci velilerine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

KARS

Kars'ta da 246 öğretmen, 4 bin 17 aileye farkındalık eğitimi verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, "Çalışmalarımız sonucunda 246 eğitimci ile ilimizde, ilçelerimizde ve köylerimizde halk eğitim merkezleri aracılığıyla ailelere ulaştık. 3500 aile hedefinin üzerine çıkarak 4017 aileye ulaştık" dedi.

19-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş