Arama sonuçları

Fatih Projesi: Kaynaklar boşa gitti

Fatih Projesi: Kaynaklar boşa gitti

Fatih Projesi: Kaynaklar boşa gitti. CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan “Milli eğitim sisteminde teknoloji entegrasyonu: 2020’ye nasıl girdik?’’ başlıklı raporda Fatih projesi değerlendirildi. Genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel, raporun öncelikli amacının  2020 Türkiyesi’nin eğitim fotoğrafından yola çıkarak Fatih projesinin incelenmesi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, 8 şehirden farklı okul türlerinde ve öğretim kademelerinde çalışan öğretmenlerin görüşlerinin de alınmasıyla hazırlanan rapordaki bazı tespit ve öneriler şöyle:

KAYNAKLAR BOŞA HARCANDI

Fatih projesinin kamuoyuna duyurulması “fırsat eşitliği” artırma gibi eğitimin toplum açısından en hayati işlevlerinden birisi üzerine yapılmıştır. Ancak gerek projenin yapılandırılma süreci gerekse öğrenci-öğretmen ve okul ekosistemine uygun olmayan plansız uygulamalar nedeniyle bu işlevin gerçekleştirilmesi mümkün olamamıştır.

UYGULAMA VE BAŞARI ÖLÇÜTÜ YOK

 Projenin eylem planı ve tahmini bir takvimi olmasına rağmen proje yapılandırılırken oluşturulması gereken ölçütler belirsizdir.

PROJE SESSİZCE BİTİRİLDİ

2020 bütçe görüşmelerinde ve 2021, 2022 tahmini bütçelerinde Fatih projesine kaynak ayrılmamıştır. Bu durum projenin sonlandırıldığı anlamına gelmektedir.

YETERLİLİK EKSİKTİ

 Projenin asıl uygulayıcısı olan öğretmenlerin bir kısmı hizmetiçi eğitimlerle sürece adapte edilmeye çalışılmış, ancak bu durum sürdürülebilir olamamıştır.

BİLİMSEL VERİLER DİKKATE ALINMADI

Projenin başlangıcından itibaren konu ile ilgili yapılmış bilimsel araştırmalar ve yayınlarda dile getirilen sorun ve çözüm önerileri dikkate alınmamıştır.

TEKNOLOJİK ÜRÜN İSRAFI

Projenin başlamasından 8 yıl sonra tablet dağıtmanın yanlış olduğu, onun yerine klavyeli bilgisayar dağıtılacağı açıklanmıştır.

01-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş