Arama sonuçları

FATİH'te tablet gidiyor, laptop geliyor

FATİH'te tablet gidiyor, laptop geliyor

FATİH'te tablet gidiyor, laptop geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Fatih projesinin yeni versiyonunda öğrencilere tablet yerine laptop vermeyi amaçladıklarını belirtti. Tırnakçı, şöyle dedi: "Hedefimiz, müfredat değişikliğiyle konulan kodlama derslerini çocuklarımız bu vereceğimiz laptoplarla uygulayabilsinler ve geleceğin Bill Gatesleri, geleceğin yazılım ihracatçıları bizim içimizden çıksın." dedi. 

Tırnakçı, Sivas'ta Özel İdare İlkokulu'nda düzenlenen "Bilgi Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı" konulu seminere katıldı. 

FATİH'TE TABLET GİDİYOR, LAPTOP GELİYOR

İnternet kullanımıyla ilgili sunum yapan Tırnakçı, Fatih projesiyle eğitimde teknolojik aletleri kullandırtmayı ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını aktararak şöyle devam etti: "Fatih projesi bizim asli işimiz. Orada internet, tablet, akıllı tahta var. Yeni dönemde bilgisayar dağıtacağız çocuklarımıza. Dolayısıyla bunun bir de güvenliği, verimli kullanımı var. Onun için bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarına önem veriyoruz." Tırnakçı, son 20 yılda toplumda "sanal suç" olgusunun ortaya çıktığına değinerek şöyle dedi: "Bizler Milli Eğitim çalışanları olarak bunu ne kadar toplumumuza öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize anlatabilirsek ne kadar bilinç düzeyini yükseltebilirsek o kadar başarılı olacağımıza ve sahada işlenen suçların azalacağına inanıyoruz." 

FATİH PROJESİ'NİN YENİ VERSİYONUNDA LAPTOP VERECEĞİZ

Teknolojiden kaçılamayacağını da dile getiren Tırnakçı, şunları söyledi:

"Türk milleti bu konuda Avrupa'daki birçok ülkeden çok çok iyi ama tüketici düzeyinde iyiyiz. Biz onu üretici düzeyinde iyileştirmek için de çalışmalar yapıyoruz. Fatih projesinin yeni versiyonunda öğrencilerimize tablet değil, laptop vermeyi amaçlıyor ve onun için çalışıyoruz. Hedefimiz, müfredat değişikliğiyle konulan kodlama derslerini çocuklarımız bu vereceğimiz laptoplarla uygulayabilsinler ve geleceğin Bill Gatesleri, geleceğin yazılım ihracatçıları bizim içimizden çıksın. Artık tüketim aracı olarak gördüğümüz unsurları üretelim, üretim aracı olarak görelim ve para kazanalım istiyoruz. Dışarıya giden dövizimiz artık gitmesin, kendi çocuklarımız bu anlamda hem kendi refah düzeyini yükseltsin hem de ülke ekonomisine katkı sağlasın istiyoruz."

İNTERNET VE TEKNOLOJİYİ YASAKLAMIYORUZ

Tırnakçı, internet ve teknoloji kullanımında hiçbir zaman yasaklamaktan yana bir tavır sergilemediklerini, bilgi ve bilinç düzeyini yükselterek verimli kullanmayı sağlamak istediklerini vurguladı. 

Velilere, çocuklarıyla sosyal medya platformlarında arkadaş olmalarını öneren Tırnakçı, bu yolla da onlar hakkında bilgi sahibi olabileceklerini kaydetti.

 

FATİH PROJESİ İŞLEMLERİ VERGİDEN MUAF

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da eğitimle ilgili düzenlemeler ile FATİH Projesi kapsamında yapılan mal ve hizmet alımlarında başta KDV olmak üzere diğer vergi ve benzeri mali yükümlülüklerde istisna sağlanması kararı alınmıştı. 

Buna göre, projenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren düzenlenen sözleşmelere ilişkin olarak, ATİH Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan ithalatlar ile Bakanlığa yapılan mal teslimleri ve hizmet ifaları KDV'den muaf. Bu kapsamda yapılan mal teslimleri ile hizmet ifaları nedeniyle yüklenilen vergiler, vergiye tabi işlemler üzerinden hesaplanan vergiden indirilecek. İndirim yoluyla telafi edilemeyen vergiler, istisna kapsamında işlem yapan mükellefin talebi üzerine iade edilecek.

HER TÜRLÜ HARÇ MUAFİYETİ  VAR
 

Milli Eğitim Bakanlığı veya Bakanlık adına proje yüklenicileri ile alt yükleniciler tarafından serbest dolaşıma sokulacak her türlü araç, gereç, malzeme, makine, ürün ve bunların yedek parçaları, gümrük vergilerinden, fonlardan, bu ithalata ilişkin düzenlenen kağıtlar damga vergisinden, yapılacak işlemler harçlardan muaf olacak.

Proje kapsamında yapılacak mal ve hizmet alımlarında, proje bileşenlerine ilişkin ihale yüklenicisinin bu proje ile ilgili faaliyette bulunmak üzere özel amaçlı şirket kurması halinde bu şirket, sadece kendi ödemesi gereken vergi ve mali sorumluluklardan sorumlu olacak, ihale yüklenicisinin ödemesi gereken Hazine payı, kurum masraflarına katkı payı, evrensel hizmet katkı payı, idari ücret, özel iletişim vergisi ve telsiz ücretlerinden sorumlu tutulamayacak.

 

08-12-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş