Arama sonuçları

Formasyon eğitiminde yeni uygulama ne olacak?

Formasyon eğitiminde yeni uygulama ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'nde düzenlenen Şanlıurfa Gençlik Buluşması'nda, gençlerin sorularını yanıtladı.

Şanlıurfa'da bir köy okulu öğretmeni de sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirileceğini açıklanmasından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu ve öğrencilerinin Ankara'yı görmediğini, bu nedenle onlarla birlikte başkente gelmek istediklerini bildirdi.

ÖĞRENCİLERİ DAVET ETTİ

Kendilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de ziyaret etmek istediklerini anlatan öğretmene Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Makamımız her zaman açıktır. Bizim kapımız size açık olmayacak, kime açık olacak?" yanıtını verdi.

Öğretmenin, "O zaman pazartesi günü öğrencilerime 'Ankara'ya gidiyoruz' diye müjdeyi verebilir miyim?" sorusu üzerine Erdoğan, rahatlıkla bunu söyleyebileceğini belirtti.

Erdoğan, "Siz ki Şanlıurfa'nın bir köyünde öğretmenlik yapıyorsunuz. Size kapı açık olamaz da kime açık olacak?" dedi.

"ÜNİVERSİTEYİ BİTİRİRKEN FORMASYON EĞTİMİNİ DE ALMIŞ OLSUNLAR"

Genç öğretmenin ayrıca pedagojik formasyonu sadece atanmış kişilerin alabildiğini, mezun olup atama bekleyenler için de bir düzenleme olup olmayacağını sorması üzerine Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Bu hafta içinde YÖK Başkanımızla da konuyu görüştük. Biliyorsunuz, üniversiteyi bitirdikten sonra bir veya iki yıl formasyon eğitimi veriliyordu. Kendilerine Sayın Başkan, artık bunu kaldırıyorsun dedik, kaldıracaksın, 3 ve 4. sınıfta formasyonu verelim ve üniversiteyi bitirirken böylece formasyon eğitimini de almış olsun dedik ve mutabık kaldık."

05-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş