Arama sonuçları

Fransa ve İngiltere: Türkiye’den gelenlere 10 gün karantina

Fransa ve İngiltere: Türkiye’den gelenlere 10 gün karantina

Fransa ve İngiltere, Türkiye’den gelenler için 10 günlük karantinaya alındı. BBC Türkçe’nin haberine göre Fransa, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Türkiye dahil 7 ülkeden Fransa'ya geleceklerin 10 gün karantinaya girmesini zorunlu hale getirdi. Uygulama Cumartesi gece yarısı yürürlüğe girecek.

Türkiye'nin yanı sıra Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan Fransa'ya gelecekler de 10 gün karantinaya girecek. Bu ülkelerden Fransa'ya gidecekler, ülkeye giriş yaptıklarında karantinayı nerede geçireceklerine ilişkin bir belgeyi ibraz edecek, karantina süresince her gün 2 saat dışarı çıkabilecek.

İNGİLTERE’DEN OTEL ZORUNLULUĞU

İngiltere, Türkiye'yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan "kırmızı listeye" dahil ediyor. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 12 Mayıs Çarşamba günü yerel saatle 04:00 itibarıyla Türkiye'nin yanı sıra Nepal ve Maldivler'in de kırmızı listeye ekleneceğini söyledi.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin 200 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor.

08-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş