Arama sonuçları

Galatasaray Kurası: Başvuru 5 bin TL

Galatasaray Kurası: Başvuru 5 bin TL

Her yıl Galatasaray İlkokulu 1’nci sınıfına alınacak 50 öğrenci “şans topu” yani noter huzurunda yapılan çekilişle belirleniyor. Kuraya katılmak için başvuru ücreti 5 bin TL olarak belirlendi. Bu kuraya her yıl binlerce kişi katılıyor. Çünkü devamında Galatasaray Lisesi’ne ve üniversitesine geçiş yolu açık olduğu ve eğitim bir devlet okulu olduğundan ücretsiz olduğu için ailelerin ilgisini çekiyor.

2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı için Galatasaray İlkokulu birinci sınıfına noter huzurunda çekilecek kura için başvurular başladı. Başvurular; 7 Temmuz 2025 tarihinde son bulacak. Başvurular, adayların daha önce on-line olarak randevu sistemi üzerinden aldıkları saat aralığında, Galatasaray Lisesi’nden alınacak. Ancak pazar günleri kayıt alınmayacak.

RANDEVU SİSTEMİ NEDİR?

Randevular on-line olarak https://erandevu.gsl.gsu.edu.tr web adresinde 17 Haziran 2025 saat 09.00 ile 7 Temmuz 2025 saat 15.00 arasında açık olacak. Randevu sistemi üzerinden kayıt olmamış adaylar için kura başvurusu kabul edilmeyecek. Birden fazla kişinin kaydını aynı kişi yapabilir ancak her aday öğrenci için ayrı randevu alınması gerekmekte.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?
66-67-68 aylık adaylar için başvurular bizzat aday öğrencinin anne, baba veya yasal vasisi tarafından yapılacak. Kayda gelen kişinin yanında T.C. kimlik numaralı belge bulundurması, vasi olan kişilerin ayrıca mahkeme kararının aslını veya noter tasdikli örneğini ibraz etmeleri gerekmekte.

BAŞVURU İÇİN HANGİ BELGE VE KOŞULLAR ARANIYOR?

MEB Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesinin altıncı fıkrasının (a) bendine göre;

-Doğum tarihi 30.09.2018 - 30.12.2019 tarihleri arasında olup (69-84 aylık olanlar),

-2024-2025 Eğitim - Öğretim Yılında herhangi bir ilkokulun 1. Sınıfına başlamamış veya devam etmemiş olan aday öğrenciler kuraya katılabilecekler. (2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı için, herhangi bir ilkokula ön kayıt veya kayıt yaptırmış olan öğrenciler kuraya katılabilirler)

-Doğum tarihi 31.12.2019 - 30.03.2020 tarihleri arasında (66-67-68 aylık olanlar) olan aday öğrencinin anne, baba veya yasal vasisi kayıt esnasında yazılı olarak, öğrencinin ilkokul birinci sınıfa devam etmesini istediğini beyan edeceği matbu dilekçeyi imzalayacaktır.

- Aday öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi ile birlikte başvuruda bulunulacaktır.

Randevu Onay Formu’nu yanınıza almayı unutmayınız.

NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

• Aynı aday öğrenci için kuraya katılım amacı ile birden fazla kayıt tespit edildiğinde başvuru iptal edilir.

• Kuraya kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kura Aday Numarasını içeren belge ilgililer tarafından başvuru sahiplerine teslim edilir.

KURA NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Kura, 9 Temmuz 2025 Çarşamba günü saat 11.00'de, Noter, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İlkokulu yetkilileri huzurunda piyango yöntemiyle çekilecek.

Çekiliş sonucunda 50 aday öğrenci yedek liste olmadan belirlenir, Kurada isimleri belirlenen aday öğrencilerin listesi aynı gün www.gsl.gsu.edu.tr ve www.gsi.gsu.edu.tr adresindeki web sitelerinde yayımlanır.

OKULA KAYIT NASIL YAPILACAK?

 • Kurayla belirlenen aday öğrencilerin velileri (anne, baba veya yasal vasi) 10-11-12 Temmuz 2025 tarihlerinde Galatasaray İlkokulu’na kayıt yaptıracaklarını beyan edeceklerdir. • Kayıt beyan süresi bitiminde belirlenen 50 kişilik kontenjanın dolmaması halinde, başvuru listesindeki adaylar arasında 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü saat 11.00'de yeniden aynı yerde ve aynı yöntemle kura çekilişi yapılır.

• İkinci kuranın ardından tespit edilen aday öğrenci ya da öğrencilerin kayıt beyanı 16 Temmuz 2025 Çarşamba günü yapılır.

• Kura çekilişlerinin, yedek aday belirlenmeden yapılması nedeniyle; ikinci kuradan sonra kazanan adayın/adayların kayıt beyanı yapmaması durumunda ise 50 kişilik kontenjan dolana kadar kura çekilişleri birer gün arayla tekrarlanır.

• Kura ile seçilen öğrencilerin kesin kayıt işlem ve tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatına göre Galatasaray İlkokulu Müdürlüğünce www.gsi.gsu.edu.tr web adresinden duyurulacak.

• 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında herhangi bir ilkokulun 1.sınıfına kayıt yaptırmış ve devam etmiş olduğu tespit edilen aday öğrenciler kurada kazansalar ve kayıt beyanında bulunsalar bile kesin kayıtları yap

 

25-06-2025


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş