Arama sonuçları

Gastronomi Enstitüleri'nin sayısı 12'ye ulaştı

Gastronomi Enstitüleri'nin sayısı 12'ye ulaştı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali"nin kortej yürüyüşüne katıldı. Festival kortejinin başlangıcına katıldıklarını belirten Özer, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'daki gastronomi festivalinin teması, Türkiye'deki diğer gastronomi festivallerine göre çok farklı. 'İnsan da pişer.' sözü Mevleviliğe atıfla... Afyonkarahisar'daki Mevleviliğin Konya'dan sonra önemine işaret edecek şekilde, sadece yemeğin pişmediği, insanın da piştiği ve onun da olgunlaşma serüvenin de eşlik ettiğiyle ilgili tema olması çok kıymetli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum."

"13. GASTRONOMİ ENSTİTÜSÜNÜ DE AFYONKARAHİSAR'IMIZA AÇACAĞIZ"

Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gastronomi enstitüleriyle ilgili bütün Türkiye'de bir seferberlik başlatıldığını dile getirdi.

En son 10 gastronomi enstitüsünün farklı illerde açıldığını aktaran Özer, şöyle dedi: "Buna ilaveten Şanlıurfa ve Adana'yı da dahil ederek 12'ye çıktı. Dolayısıyla 13. gastronomi enstitüsünü de Afyonkarahisar'ımıza açacağız" dedi.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı da kortejde, Bakan Özer'den Afyonkarahisar ile ilgili eğitim müjdelerini aldıklarını kaydetti.

Yiğitbaşı, Afyonkarahisar'ın Türkiye'deki 3 gastronomi şehrinden biri olduğunu anlattı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise konuşmasında, başlattıkları festivalin temasına işaret etti.

Festival korteji, Zafer Meydanı'nda sona erdi.

07-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş