Arama sonuçları

Gazi Üniversitesi,QS' alan sıralamasında 27. oldu

Gazi Üniversitesi,QS' alan sıralamasında 27. oldu

Gazi Üniversitesi, Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds'ın (QS) "Dünya Üniversite Sıralaması"nda "eğitim ve öğretim" alanında 1584 üniversite arasından 27. sırada yer aldı.

Gazi Eğitim Fakültesi odaklı çalışmaların yürütüldüğü "eğitim ve öğretim" alanında Gazi Üniversitesi, 2022 yılında 1427 üniversite arasında 78,3 puanla 21. sırada yer alırken; 2023 yılında puanını daha da artırarak 81 puanla 1584 üniversite arasında 27. sıraya yükseldi. 

YOĞUN ÇALIŞMA VAR

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim olarak göreve başladıkları 14 Ağustos 2020'den itibaren uluslararası bilinirliği olan, kaliteli, milli ekonomiye, sanayiye katkı sunan, hizmet üreten, insan haklarına saygılı bir kurum oluşturmak amacıyla yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Yıldız, QS sıralamasında elde edilen başarının bu çabaların sonucu olduğunu vurguladı. Gazi Üniversitesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel eğitim-öğretim kurumlarından biri olduğunu anlatan Yıldız, şöyle dedi: "Gazi Eğitim Fakültesi, Türkiye'nin öncü eğitim fakültelerinden biridir. Fakültemiz aynı zamanda Türkiye'nin en başarılı eğitim fakültesidir. Örneğin, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda, Gazi Eğitim Fakültesi'nin 42 projesi desteklenmeye hak kazandı. Fakültemiz, Türkiye'deki tüm fakülteler arasında 5'inci, 97 eğitim fakültesi arasında da birinci oldu. Üniversitemizde, proje, Q1-Q2 makale, atıf, patent ve faydalı model sayıları gibi pek çok hususta ciddi bir artış kaydettik. Üniversitemizin başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum."

24-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş